logo F1live.cz

Gaslyho ambiciózní cíl pro rok 2024: Poslechnout si francouzskou hymnu

Pierre Gasly
© Renault SAS
Tomáš Masár
Tomáš Masár5. 12. 2023

Vyhrávání v něčem připomíná závislost. Podobně jako některých blíže nespecifikovaných látek či neduhů, ani vítězení se neumíte nabažit. Ten, kdo jednou pocit z vítězství okusí, se neumí dočkat momentu, kdy na nejvyšší stupínek vystoupí znovu. Jinak tomu není ani v případě Pierra Gaslyho, který by na svůj doposud jediný triumf rád brzy navázal. V ideálním možném případě již v nadcházející sezóně.

Gasly se z vítězství těšil na Velké ceně Itálie 2020. Od té doby sice zaknihoval několik znamenitých výsledků, ale na nejvyšší stupínek už nevystoupil. Francouz však věří, že není všem dnem konec a v poradí druhý triumf se zanedlouho dostaví. Dává si za cíl, aby se tak stalo už v příštím roce.

„Chci, aby se tak stalo už v roce 2024,“ vyslovil se v podcastu Beyond The Grid Pierre Gasly. „Je to můj jasný cíl pro příští rok a zároveň něco, na čem usilovně pracuji. Skutečně velmi toužím, aby se mi podařilo zvítězit, a to už v příští sezóně,“ poznamenal 27letý závodník. „Doufám, že v roce 2024 zazní na pódiu Formule 1 francouzská hymna.“

A co když zazní francouzská hymna zásluhou Estebana Ocona? Gasly nesmí zapomínat na hrozbu v podobě vlastního týmového kolegy, který je stejně jako on, držitelem francouzského pasu. Pokud chce pilot jezdící pod číslem deset vyhrávat, bude v první řadě muset zdolávat druhého pilota Alpinu.

Gasly sice svého krajana v uplynulé sezóně na body těsně zdolal, Ocon však doplatil na řadu technických či jiných odstoupení. Tak či onak, aby mohl vůbec Francouz pomýšlet na vítězství, Alpine bude muset pořádně zabrat.

Gasly je ale v tomto ohledu optimistický a jak se říká, začíná vidět světýlko na konci tunelu. Mám pocit, že po návratu z letní přestávky začaly vztahy, komunikace, důvěra a všechny procesy, které jsme zavedli, opravdu fungovat. Můžete to vidět i na výsledcích, kterých jsme dosáhli po návratu z letní přestávky.“

„Určitě to bylo o něco o něco lepší. Domnívám se, že jako tým podáváme výkony na vyšší úrovni. Stále jsme daleko od toho, čeho chceme dosáhnout a stejně tak daleko od toho, čeho chci s tímto týmem dosáhnout ve Formuli 1 já,“ uzavřel Gasly.