logo F1live.cz

Helmut Marko ještě neuvažuje o konci, bude jednat o nové smlouvě

Max Verstappen
© RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala18. 12. 2023

Vyčerpávající sezóna 2024 dala zabrat celému paddocku a od Helmuta Marka i o mnoho mladším “účastníkům zájezdu”. Sportovnímu poradci Red Bullu však únava nestíhá. Po skončení sezóny řídí své hotely v Grazu a chystá se na jednání s Red Bullem o prodloužení kontraktu.

Helmut Marko to prozradil v rozhovoru pro rakouský portál oe24.at, v němž také prohlásil, že jeho pracovní povinnosti v Grazu připomínají ve srovnání se stresem ve Formuli 1 jen “dětskou narozeninovou oslavu”.

Formuli 1 příští rok čeká rekordně dlouhý kalendář, ale Helmut Marko se ho nebojí a s Red Bullem bude jednat o nové smlouvě. “Během týdne se o tom budeme bavit,” prozradil sportovní poradce červených býků. “Ve hře jsou různé možnosti a ještě se o ničem nerozhodlo — včetně toho, co budu dělat dál. Můj současný kontrakt vyprší na konci roku 2024.”

Jednání s vedením Red Bullu budou tentokrát o něco náročnější než za časů Dietricha Mateschitze. “Okruh lidí je teď o něco širší, patří do něj Mark Mateschitz, Thajci a Oliver Mitzlaff. S Dietrichem Mateschitzem jsme o věcech rozhodovali skutečně unikátním způsobem. Je mi nesmírně líto, že nemohl zažít tuto vítěznou sezónu, která zastínila vše ostatní.”

Kdysi se v podstatě stačilo dohodnout s Mateschitzem, dnes musí přesvědčit i další. Má však při tom cenného spojence: Max Verstappen se prý na podzim nechal slyšet, že pokud odejde Helmut Marko, tak se Red Bull může rozloučit i s ním.

Co říká Helmut Marko na fakt, že Max Verstappen ho chce mít v týmu? “Tohle je komplikovaná téma. Samozřejmě, že mám určité povinnosti k Red Bullu a Maxovi, ale celý balík musí do sebe zapadnout. Ještě se o ničem nerozhodlo.”