logo F1live.cz

Ecclestone se pustil do Hamiltona s Russellem. Prý mohou za to, že Mercedes ani jednou nevyhrál

Lewis Hamilton a George Russell
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár20. 1. 2024

Mercedes skončil v uplynulém ročníku v šampionátu na solidním druhém místě, ale přesto nemůže být v Brackley o spokojenosti ani řeč. Manko pilotů „stříbrných šípů“ na dominantní Red Bull bylo doslova a dopismena propastné a zatímco rakouský celek se z vítězství těšil téměř na každém jednom okruhu, německý tým nezvítězil ani jednou. Co je toho příčinou? Podle Bernieho Ecclestonea nesou za tento neúspěch zodpovědnost jezdci, kteří prý zaostali za očekáváními.

Přestože už Bernie Ecclestone součástí kolotoče Formule 1 nějaký ten pátek není, jednou za čas se nám připomene rozhovorem, ve kterém zpravidla pořádně perlí. Devadesátitříletý Brit nezklamal ani tentokrát.

Někdejší šéf Formule 1 totiž pro média utrousil, že za nezdařený rok 2023 v podání Mercedesu nesou odpovědnost Lewis Hamilton s Georgem Russellem, kteří prý v uplynulé sezóně jezdili pod své možnosti.

„Hamilton tak trochu selhal a za vlastními očekáváními zaostal i Russell,“ uvedl Ecclestone. „Za Red Bullem zaostali o třídu, něco takového neměli dopustit,“ řekl Bernie.

Ecclestone je přesvědčen o tom, že takový Max Verstappen by si v barvách Mercedesu počínal o poznání lépe a z vítězství v šampionátu by se těšil tak jako tak – a to nejen v Mercedesu, ale i ve Ferrari, McLarenu a de facto v každém konkurenceschopném monopostu.

„Christian Horner odvedl skvělou práci. Max je momentálně měřítkem v každé jedné oblasti. Mohl byste ho posadit do McLarenu, Ferrari či Mercedesu a pravděpodobně by stejně vyhrál.“

Větší dojem než Verstappena na Ecclestonea udělal v roce 2023 už jen jeden závodník – Oscar Piastri. „Nejvíce na mě zapůsobil mladý 22letý Australan Oscar Piastri. Jednoho dne se určitě stane šampionem,“ dodal anglický byznysmen.