logo F1live.cz

Pérez vyhrál sázku s Hornerem. Peníze skončily u Ecclestonea

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala9. 4. 2024

V Red Bullu si během soutěžních víkendů často krátí volný čas uzavíráním různých sázek. Jednu z nich se Sergiovi Pérezovi v Japonsku podařilo vyhrát, ale z výhry se dlouho netěšil. Peníze skončily u Bernieho Ecclestonea, prozradil Christian Horner.

Ze Sergia Péreze se v sobotu stal kandidát na pole position. Max Verstappen ho porazil jen velmi těsně, což Mexičanovi stačilo na obsazení první řady a vítězství v sázce s Christianem Hornerem.

Šéf Red Bullu po posledním kvalifikačním pokusu gratuloval Pérezovi a postěžoval si, že ho druhou příčkou připravil o obnos peněz. „Teď vidíš, jak mě třeba motivovat,“ zasmál se ve vysílačce Pérez a Horner odpověděl, že mu to bylo už dávno jasné. Zároveň se mu poděkoval i závodní inženýr Hugh Bird za to, že mu konečně prozradil, co je ta pověstná mrkev, kterou mu je třeba mávat před nosem.

Po závodě se Red Bull těšil z vítězství a Christian Horner i z velmi dobré nálady. Nechtěl však prozradit, o jak přesně obnos peněz ho Pérez ukrátil. „Bylo to dost!“

I přes počáteční zdrženlivost jsme se nakonec dozvěděli více detailů včetně toho, jak se do této sázky připletl bývalý šéf Formule 1 Bernie Ecclestone.

„Měl jsem s ním [s Pérezem] sázku, protože jeho nejlepším kvalifikačním výsledkem zde bylo čtvrté místo,“ vysvětlil podstatu sázky s Pérezem. „Tak jsem se vsadil, jestli to dokáže dotáhnout do první řady.“

Mexičanovi se to podařilo. „Když vyhrál sázku, řekl mi, že Berniemu Ecclestoneovi dluží přesně stejnou sumu peněz! Takže sázku přesunul na Bernieho, který profitoval z Pérezova prvního místa v řadě. Starý dobrý Bernie vydělává peníze, i když tady už není!“ směje se Horner.

Pérez: Přestali jsme spekulovat

Sergio Pérez po kvalifikaci vysvětlil, co stojí za jeho letošním obrozením. „Jak by řekl Carlos, přestali jsme spekulovat (v původním znění ‚stopped inventing‘, pozn. red.)!“ připomněl slavnou hlášku pilota Ferrari, který v zápalu boje přeložil španělský výraz do angličtiny doslova.

„Příliš jsme si hráli s autem. Teď ale máme mnohem lepší základ. Jsme spokojenější a víkendy prostě plynou,“ pokračoval druhý muž průběžného pořadí šampionátu. „Když jsme sem přišli loni, nic nefungovalo. Pak se začnete točit v kruzích.“

„Koncem roku jsme zjistili, že je lepší ustoupit a nesnažit se honit to s nastaveními, protože tehdy začnete škodit jiným věcem. Letos postupujeme podle toho. Cítím se mnohem komfortněji, jsem spokojenější a postupně se mi vrací sebevědomí,“ doplnil.