logo F1live.cz

Na Freda se nemůžu zlobit, sdělil Wolff

F_JaEj0XMAA3Fqy
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 2. 2024

Přátelství jsou ve Formuli 1 poměrně vzácná. Ať vám Drive to Survive, televize nebo film prodává cokoli, piloti a šéfové týmů si nenašli své nejlepší přátele v paddocku Formule 1. Přátele tam přesto najdeme a jsou jimi i Toto Wolff a Frédéric Vasseur, kteří dnes stojí v čele dvou velkých rivalů.

Je to trochu ironie osudu, ale cesty Freda a Tota jsou skutečně zajímavě propletené. Nechybí mnoho a oba se jako šéfové týmu setkají v boji o titul. Ten už v podstatě probíhá, co dokazuje i Vasseurovo úsilí (spolu s prezidentem Ferrari Johnem Elkannem) za každou cenu získat do svého týmu Lewise Hamiltona. Fred minulý týden v podstatě vyfoukl Totovi hlavní hvězdu a největší kasový trhák. Wolff však říká, že se na svého přítele nemůže zlobit, že dělá to, co považuje za nejlepší pro svůj tým.

„Freda si velmi vážím. Nejen jako manažera závodního týmu, ale také jako dlouholetého přítele,“ řekl šéf Mercedesu. řekl šéf Mercedesu. „Když se ujal vedení ve Ferrari, bylo jasné, že musí pro tým udělat to nejlepší a chopit se každé příležitosti. Nemám mu tedy za zlé, že se snaží získat nejlepší zaměstnance a nejlepší jezdce,“ řekl Wolff.

„Nebude to tedy mít vliv na náš vztah. Ve Formuli 1 panuje tvrdá konkurence. Toto je prostředí plné krvavých bojů. Podobně jako se já snažím dělat to nejlepší pro naši organizaci, on to bude dělat pro Ferrari,“ dodal Wolff.

Není divu, že oba byli v posledním týdnu v užším kontaktu. Tentokrát však ne jako dobří přátelé, ale jako šéfové dvou z největších týmů ve Formuli 1. „Mluvili jsme spolu vícekrát. Je to trochu jako v ragby. Rozdáme údery, ale když slezeme z hřiště, máme vztah plný respektu,“ pokračoval Wolff.

„Pokud jde o Lewise, je jasné, že nás překvapilo i načasování tohoto rozhodnutí. Myslím si, že se nám možná snažil dát čas na rozhodnutí, co chceme dělat dál. Nepochybuji, že Fred s ním bude mít více než dobrý vztah. Znají se více než dvacet let, závodil za jeho tým ART a Fred rozumí myšlení závodního jezdce. Dělá věci úplně jinak než já, ale je úspěšný, jak ukazují i výsledky,“ dodal Wolff.