logo F1live.cz

Pokud někdo s Ferrari uspěje, tak Lewis, domnívá se Bottas

Lewis Hamilton a Valtteri Bottas
© DPPI/Alfa Romeo
Tomáš Masár
Tomáš Masár9. 2. 2024

Získat titul s Ferrari nedokáže jen tak kdokoli. Své by o tom věděli říct například Fernando Alonso a Sebastian Vettel, kterým se to v průběhu let nepodařilo i přesto, že byli považováni za nejlepší z nejlepších. Valtteri Bottas však věří, že tam, kde neuspěli Španěl s Němcem, uspěje jeho bývalý týmový kolega Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton začal kariéru v barvách McLarenu, odkud následně zamířil do Mercedesu. V obou svých dosavadních působištích sklízel úspěch, když se radoval ze zisku hned několika titulů. Napíše podobně úspěšný příběh i s Ferrari? Valtteri Bottas je přesvědčený, že ano.

„Jsem si jistý, že pokusit se dostat na vrchol s Ferrari bude pro něj vzrušující výzva,“ uvedl několikanásobný vicemistr světa. „Pokud to někdo dokáže, tak on. Domnívám se, že se v týmu usadí už po několika závodech, a potom se bude už jen zlepšovat.“

Ačkoliv má Fin z přestupu bývalého týmového kolegy do Ferrari radost, přiznává, že stejně jako zbytek formulové obce, ani on nečekal, že se k něčemu takovému sedminásobný šampion odhodlá.

„Nepředpokládal jsem, že k tomu dojde,“ poznamenal vítěz celkem deseti velkých cen. „V duchu jsem si říkal, že zůstane v Mercedesu. Taková je ale Formule 1,“ pokrčil rameny 34letý závodník.

„Stalo se, co se stalo a myslím si, že učinil dobrý krok. Rozhodl se, jak se rozhodl a začne psát novou kapitolu života. V každém případě se jedná o velký přestup, který způsobí pohyb na trhu s jezdci,“ uzavřel Bottas.