logo F1live.cz

Norris nelituje, že si nechal ujít příležitost na potenciální přestup do Mercedesu

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 2. 2024

Tři velká oznámení v krátkém sledu za sebou. Nejprve podepsali nové smlouvy Charles Leclerc a Lando Norris, poté následovala přestupová bomba Lewise Hamiltona. Krátce po oznámení podpisu smlouvy Lewise Hamiltona s Ferrari se Toto Wolff nechal slyšet, že předtím podepsali nové kontrakty i dva jezdci, které by určitě zvážili jako potenciální nástupce sedminásobného šampiona.

Je možné, že se Lando Norris trochu unáhlil? Přece jen oznámení podpisu nového kontraktu přišlo 23 měsíců před vypršením toho starého. Nikdy nevíte, co se může stát a proto je někdy lepší si počkat, zvlášť když jste na přestupovém trhu žádaným artiklem. Je přitom nemálo pravděpodobné, že by Lando byl první volbou Mercedesu.

Oznámení přišlo jen týden před tím Lewise Hamiltona. Portál Motorsport.com informuje, že Norris podepsal kontrakt mnohem dříve a v lednu to bylo jen oznámeno. Sám však říká, že i kdyby o všem věděl, nic by to nezměnilo. „Ne, já jsem velmi spokojený. Mohl jsem počkat, protože to byla moje volba,“ prohlásil Norris.

„Věděl jsem, že potenciální příležitosti přicházejí mým směrem. Vím také, jaké příležitosti jsem měl v minulosti, jaké příležitosti jsem měl loni a před touto sezónou, co se mohlo stát nebo co se stane v následujících letech. Takže ne, nic nelituji,“ řekl Norris jednoznačně.

Stále tak platí oficiální stanovisko britského závodníka a jeho týmu. Renesance McLarenu v minulé sezóně, investice do infrastruktury, maximální využití zdrojů, nový šéf Andrea Stella a příchody posil na technické oddělení jako David Sanchez a Rob Marshall, hrály klíčovou roli při konečném rozhodnutí.

„Důvěřuji svému týmu a vím, co jsme dokázali a co ještě můžeme dokázat v budoucnosti. Jsem velmi spokojený s tím, kde jsem,“ řekl Norris. „Samozřejmě bych mohl být spokojenější, kdybychom dosáhli více cílů, které chceme dosáhnout. Hlavní však je, že si užívám čas strávený s kluky. Pro můj život je to velmi důležité – chci si užívat tam, kde jsem.“

„Snažíme se zlepšovat jako tým, všechny znám a všechny tlačím dopředu. Každý je schopen splnit cíl a stát se top týmem ve Formuli 1. Takže ano, jsem spokojený,“ opakoval Norris.