logo F1live.cz

Pérez považuje Ferrari za skutečnou hrozbu v boji o pole position a o vítězství

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 3. 2024

Ferrari má na Velkou cenu Austrálie několik hezkých vzpomínek, když tu v roce 2022 Charles Leclerc vyhrál bez nejmenších komplikací. Před tímto víkendem se mluvilo, že Albert Park by mohl monopostu SF-24 vyhovovat; možná ne ve smyslu, že porazí Red Bull, ale určitě ve smyslu, že by mohl být pohodlně druhým nejrychlejším monopostem. I podle názoru Sergia Péreze to páteční volné tréninky zatím potvrdily.

Kombinace dlouhých rovinek a pomalých zatáček v závěrečném sektoru se při pohledu na silné stránky Ferrari jeví být jako voda na mlýn pro italský tým. I když Pirelli nominovalo na tento závod měkčí pneumatiky než loni, okruh v Melbourne není považován za místo, kde by degradace pneumatik měla hrát zvláště velkou roli. I podle Sergia Péreze je vše zatím nachystané na kvalitní bodovou žně pro Scuderii.

„Ferrari bylo dost silné. Tato trať jim, zdá se, lépe vyhovuje. Vypadali přitom dost dobře i v závodních simulacích. Myslím si tedy, že bude výzva je tento víkend porazit,“ řekl po pátku Pérez, který následně dostal otázku, zda Ferrari skutečně může být hrozbou pro Red Bull tento víkend. „Ano, myslím si, že jsou skutečně dost rychlí, takže to bude zajímavé,“ odpověděl Mexičan.

Checovi se kromě toho v pátečních trénincích nelíbilo několik věcí. Red Bull tak zjevně potřebuje trochu zapracovat, jelikož i Max Verstappen musel vynechat část ze svého programu pro poškozenou podlahu. Nemyslíme si však, že přes všechna tato slova a skutečnosti se změní něco na statusu Red Bullu jako největšího favorita víkendu.

„Jako obvykle je to v Melbourne dost složité, zvláště odpoledne když klesne slunce, máte velké problémy s viditelností. Celkově si však myslím, že máme před sebou nějakou práci. Degradace pneumatik nebyla během závodních simulací nijak skvělá, takže na tom musíme zapracovat a odrazit se dále,“ řekl po skončení pátečních jízd Sergio Pérez.

Ten se loni v Austrálii pořádně vytrápil, když udělal chybu v Q1 a skončil ve štěrku. Do závodu následně startoval z boxů, aby to nakonec i s přispěním štěstí vytáhl na páté místo. V tomto roce je však podle jeho slov situace jiná a v kokpitu se cítí mnohem lépe. „Ano, myslím si, že jsme na tom dobře, takže v sobotu bychom měli vypadat kvalitně,“ oznámil Pérez.

Související zprávy