logo F1live.cz

Pokud chce Cunoda místo v Red Bullu, podle Marka musí ještě zabrat

Júki Cunoda
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala28. 3. 2024

Daniel Ricciardo pomalu, ale jistě vypadává ze seznamu kandidátů na sedačku v Red Bullu. Namísto něj se do něj chce vtěsnat Júki Cunoda, kterého po víkendu v Austrálii zasypal chválou i Helmut Marko. Zároveň však připomněl, že Australan ještě nic nemá vyhráno.

Ve Formuli 1 jste jen tak dobří, jak dobrý byl váš poslední závod. Júki Cunoda se o tom přesvědčil, když si začal číst vyjádření Helmuta Marka před víkendem v Austrálii a po jeho skončení. Sportovní poradce Red Bullu nejprve oba jezdce Racing Bulls zkritizoval, že v závodě jsou velmi pomalí, ale teď Cunodu poplácal po rameni.

“Danielova rychlost se zlepšila, ale Júki nyní podává výkony na velmi vysoké úrovni a je bezchybný. Spolu s Franzem Tostem jsme v něj vždy věřili, o jeho rychlosti jsme nikdy nepochybovali,” napsal ve svém sloupečku pro speedweek.com Helmut Marko. “Jeho problémy spočívaly v nedostatku kontroly, ve výbuších a náchylnosti k chybám. To vše v letošním ročníku zmizelo.”

“Júki přišel do Evropy velmi mladý, a to je pro Japonce velmi obtížné. U nás se žije úplně jinak. Nyní se však věci vyvíjejí dobře a Júki se začíná etablovat na jezdeckém trhu,” míní rodák z Grazu.

Jelikož spolupráce Red Bullu a Hondy brzy skončí, Cunoda bude muset ukázat, že se ho vyplatí mít v týmu i bez podpory japonské automobilky. Získat ještě lukrativnější místo v Red Bullu bude o stupeň náročnější.

“V každém kole byl konkurenceschopný a neudělal žádnou chybu, zůstal klidný,” pokračoval v hodnocení Cunodu, o kterém se bavil i s portálem motorsport.com. Následně dostal otázku, zda výkony jako v Austrálii Cunodovi pomohou zvýšit své šance na zisk Pérezova místa: “Jak se u nás říká, jedna vlaštovka ještě léto nedělá. Musí se ještě více zlepšit, než začneme o něm uvažovat i v této souvislosti.”

Související zprávy