logo F1live.cz

Vettel uvažuje o možném návratu, ale i děti ho odrazují

Sebastian Vettel
© Hoch Zwei/Porsche
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 4. 2024

Když Formuli 1 vedl Bernie Ecclestone, několikrát během své kariéry vyvíjel úsilí, aby měl na startovním roštu co nejvíce mistrů světa – ideálně všechny. Platilo to v případě Nigela Mansella a na konci roku 2012 prý i Lewise Hamiltona. Nezaostávala prý ani Liberty Media, která prý přispěla k návratu Fernanda Alonsa. Měla by udělat něco podobného se Sebastianem Vettelem? Čtyřnásobný mistr světa přiznal, že o návratu přirozeně přemýšlí, ale odrazují ho prý i jeho děti.

Když Formuli 1 vedl Bernie Ecclestone, několikrát během své kariéry vyvíjel úsilí, aby měl na startovním roštu co nejvíce mistrů světa – ideálně všechny. Platilo to v případě Nigela Mansella a na konci roku 2012 prý i Lewise Hamiltona. Nezaostávala prý ani Liberty Media, která prý přispěla k návratu Fernanda Alonsa. Měla by udělat něco podobného se Sebastianem Vettelem? Čtyřnásobný mistr světa přiznal, že o návratu, přirozeně, přemýšlí, ale odrazují ho prý i jeho děti.

Vettel se nedávno vrátil do kokpitu závodního auta, když testoval speciál Porsche pro Le Mans. Automaticky to vyvolalo otázku, zda mu chybí rychlost a soutěžení, což Seb nijak neskrýval. Od návratu do Formule 1 má však stále daleko.

„Samozřejmě, že na to myslíte a flirtujete s touto myšlenkou. Někdy mi však jedno z mých dětí řekne: ‚Tati, nedělej to, protože nebudeš nikdy doma‘,“ přiznal Sebastian. „Opravdu jsem si užil poslední rok a půl a také jsem si velmi užil čas strávený s dětmi. Možná se nálada zase změní, ale momentálně se máme velmi dobře.“

„Kalendář se skládá z 24 velkých cen a kromě toho vím z vlastního působení ve Formuli 1, jak by vypadala moje práce, kdybych se rozhodl vrátit. V životě mám i jiné zájmy, nejen lidi a vztahy, ale také jiné věci, které mě zajímají a motivují,“ konstatoval Vettel.

Sebastian má v paddocku stále mnoho známých a přátel. S mnohými je i nadále v kontaktu. Patří k nim i šéf Mercedesu Toto Wolff, který má pro rok 2025 volné místo v týmu, po kterém kdysi toužil každý závodník. Ani na tuto „návnadu“ však Seb neskočil. „Volali jsme si,“ přiznal Vettel. „Samozřejmě, mluvili jsme spolu i o dění v Mercedesu, které je nabité událostmi, ale ne o možnosti, že bych mohl obsadit jejich volné místo.“

Ten však přesto přiznal, že ho v tomto roce pravděpodobně uvidíme v paddocku. Jako náplast poslouží jeho fanouškům další z propagačních akcí. Loni jsme ho viděli, jak v Suzuce buduje včelí hotel, předloni zase jel s Williamsem FW14B Nigela Mansella v Silverstone. Ačkoliv nebyl konkrétní, Vettel přiznal, že něco je v plánu i v tomto roce.

„Uvidíme, jestli se to podaří. Je to však další důvod, proč jsem se bavil s Totem,“ usmál se Sebastian. „Samozřejmě, že jste v kontaktu s lidmi, ať se jim daří, nebo nedaří. Mám štěstí, že jich znám velmi mnoho a když jsem zvědavý, mohu se jich přímo zeptat.“