logo F1live.cz

Vettel by chtěl od Hornera a Red Bullu „více transparentnosti“

Sebastian Vettel a Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 4. 2024

Případ Christiana Hornera a jeho údajného obtěžování kolegyně na pracovišti se od začátku do konce nesl v rovině teorií a spekulací. Red Bull prostě nepřipustil, aby se cokoliv dostalo na veřejnost oficiální cestou. Christian Horner teď se svým týmem doufá, že kauza vyšumí a nahradí ji jiná témata. To se už i děje, i když jeden z největších hrdinů Red Bullu Sebastian Vettel si nemyslí, že tým tuto situaci zvládl obstojně.

Čtyřnásobný mistr světa se po čase objevil na veřejnosti, když se po testu s hyperautem Porsche zúčastnil několika mediálních rozhovorů. Mluvilo se skutečně na každé téma. I když všechny nejvíce zajímá, zda si to Seb nerozmyslel se svým návratem, reportéry zajímal i jeho názor na aktuální dění ve Formuli 1, kterému v posledních týdnech dominovala kauza Christiana Hornera.

„Samozřejmě, od začátku roku se o tom hodně mluvilo,“ řekl Vettel pro televizi Sky. „Myslím si, že u těchto věcí je vždy těžké se všechno dozvědět. Bylo by hezké, kdyby celou záležitost doprovázelo více transparentnosti, abyste si opravdu mohli udělat lepší názor.“

„Když nejprve čtete jednu věc, potom druhou, vždy je to těžké. Teď se celá záležitost točí v kruhu. Je škoda, že když se téma točí kolem něčeho jiného, tak se jaksi zapomíná, že Max odvádí skvělou práci, tým a mnoho jednotlivců, které znám z mého působení, také odvádějí skvělou práci,“ řekl Vettel.

Kauza přitom nepřímo poukazuje i na problém zastoupení žen ve Formuli 1. Těch bylo v paddocku vždy málo a sport vyvíjí velké úsilí, aby se to směrem do budoucnosti změnilo. Sám Seb viděl v průběhu své kariéry pozitivní změnu a doufá, že tento trend bude pokračovat.

„F1 se mění, ale v mnohém je to stále staromódní byznys. V první řadě tam nebylo mnoho žen, ale čísla postupně stoupala. Když si porovnám své začátky s koncem kariéry, po paddocku kráčelo mnohem více žen, které sport nejen sledovaly, ale také tam pracovaly. Myslím si tedy, že došlo k pozitivní změně, ale jako všude stále existuje prostor na zlepšení,“ řekl Vettel.

Související zprávy