logo F1live.cz

Horner: Pérez by nejraději oznámil prodloužení smlouvy zítra, ale my nespěcháme

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala20. 4. 2024

Sergio Pérez se ve čtvrtek nechal slyšet, že na přestupním trhu s jezdci se vše děje velmi rychle, a tak by i on nejraději co nejdříve vyřešil otázku své budoucnosti. Christian Horner ovšem odkazuje, že oni to ve vedení vidí jinak. Mexičan je ještě stoprocentně nepřesvědčil o tom, že by si ho měli ponechat v týmu.

Úvodní podniky roku 2024 Sergiovi Pérezovi celkem vyšly. Red Bull by určitě mohl být spokojen s tím, že dvojka týmu předvádí, ale očividně ještě nevládne stoprocentní přesvědčení. Šéf týmu prozradil, že uzavření jezdecké otázky je poměrně daleko.

“Obávám se, že nejsme moc blízko,” uvedl Christian Horner v pátek. “Je neskutečné, že jsme na pátém závodě a už se tak rozebírají jezdci a příští rok. My jsme však v situaci, kdy jsme velmi spokojeni s našimi dvěma piloty.”

I přesto však nikdo nikam nespěchá. Co je za tím? Helmut Marko ve čtvrtek vyzradil, že Red Bull jedná s Carlosem Sainzem, kterého se snaží přetáhnout na svou stranu Audi.

“Nám stačí přijmout konečné rozhodnutí o jezdeckém složení až v mnohem pozdější fázi roku. Samozřejmě, Max má dlouhodobý kontrakt. Checovi smlouva končí, ale zatím v této sezóně jezdí výjimečně dobře,” pochválil závodníka z Guadalajary.

Pérezovou motivaci vše co nejdříve uzavřít chápe, ale Red Bull je nad ním a chce si potvrdit, že na to má. “Samozřejmě, on by to chtěl oznámit už zítra, to bez pochyb. My jako tým však až tak nespěcháme. Jsme ve výhodné pozici. Hodně jezdců by chtělo závodit za náš tým, ale jsme spokojeni s naší jezdeckou dvojicí.”

“Chceme se jen ujistit, že Checo si dokáže udržet tento level konzistentnosti, se kterým odstartoval sezónu. Ve správný čas přehodnotíme naše možnosti. V tuto chvíli jsme však s naší jezdeckou dvojicí spokojeni,” opakoval Horner, ale jako by říkal, že Red Bull by za jistých okolností mohl být ještě spokojenější.

Ricciardo je strůjcem svého štěstí

Daniel Ricciardo mezitým vypadl z pozice nejžhavějšího kandidáta na sedačku v Red Bullu, ale nic není ztraceno. “Myslím si, že všechno je v Danielových rukou. Potřebuje ukázat formu, za kterou se ostatní budou otáčet, nejen my, ale aby si ji potenciálně všimli i jiní.”

Jiní? Hrozí, že Liam Lawson vytlačí Ricciarda z kokpitu? “Jsme jen na pátém závodě. Na této trati se mu předtým dařilo, máme i sprintový závod, takže jsme zvědaví, jestli tady dokáže rozjet svou sezónu.”

“Liam Lawson se trhá o to, aby dostal šanci, ale nemáme předem určené, kdy a zda k něčemu takovému dojde. Prioritou jsou určitě jezdci, kteří v tuto chvíli sedí v kokpitech. Uvidíme, jak to dopadne,” doplnil Horner.