logo F1live.cz

Maxa se nebojím, prohlásil Norris

Lando Norris a Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 4. 2024

Bude mít Max Verstappen v příští sezóně nového týmového kolegu? Momentálně tomu nic nenasvědčuje. Za poslední roky byl s tímto týmem spojován nejeden pilot. Dokonce i letos se mluvilo o jednáních s Charlesem Leclercem, Carlosem Sainzem nebo Fernandem Alonsem. Dlouhodobě byl s Red Bullem spojován i Lando Norris.

Spekulace zašly dokonce tak daleko, že pilot McLarenu údajně dostal od výrobce energetických nápojů otevřenou nabídku. Prý se může kdykoliv připojit k Red Bullu. Norris na to odpověděl podpisem nové smlouvy, která by ho měla udržet v McLarenu minimálně do konce sezóny 2027. Důvod, proč se tak rozhodl, je prý jasný.

„Věřím, že mohu vyhrát titul s McLarenem. Proto jsem podepsal novou smlouvu,“ prohlásil britský závodník pro Guardian. „Rozhodně si myslím, že se mohu postavit Maxovi a vyzvat ho. Zároveň si ho však velmi vážím. Postavit se proti němu a jeho týmu bude extrémně náročné pro každého, kdo se chce ucházet o titul.“

„Svou dobu mohl přestoupit do Mercedesu a vyzvat Lewise Hamiltona, ale byl by to rozumný nápad? Pravděpodobně ne. Teď by už nebyl v Red Bullu a všechno by bylo jinak,“ odůvodnil své rozhodnutí Norris.

Z Red Bullu se stalo jakési mýtické místo. Co vás čeká, když tam vstoupíte? Zkušenosti Pierra Gaslyho, Alexe Albona a Sergia Péreze možná vedly několik pilotů k přesvědčení, že je lepší věřit svým současným projektům, než riskovat přestup a možné zničení pověsti ve specifickém autě a týmu, který má Verstappen omotaný kolem prstu. Když si však myslíte, že jste nejlepší, musíte se srovnávat s nejlepšími. Norris si to uvědomuje.

„V žádném případě se Maxe nebojím. Pro mě je vzrušující, když se mu mohu postavit. Podle lidí patří k nejlepším a já bych se rád srovnával s nejlepšími. Těším se, že s ním budu bojovat, ale v opravdovém souboji jeden na jednoho, ne s o půl sekundy rychlejším autem, se kterým mě jednoduše obejde,“ řekl Norris.