logo F1live.cz

Hamilton: Nepotřebuji obhajobu svého rozhodnutí jít do Ferrari

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala18. 4. 2024

Ani Lewis Hamilton neušel řadě hodnocení jeho přestupu do Ferrari. Pro své nepřejníky má však odkaz. Jejich negativní poznámky či pomyslné a možná i ironické palce nahoru za to, že odchází při slabých výkonech Mercedesu, ho prý nijak neotřesou.

Na začátku sezóny se Lewisovi Hamiltonovi podařilo získat jen deset mistrovských bodů, což je na poměry sedminásobného mistra světa žalostně málo. Jedna strana proto uvažuje, zda by měl jít do Ferrari, a druhá jeho přestup schvaluje. Z ne příliš konkurenceschopného prostředí totiž míří do týmu, který má potenciál pronásledovat Maxe Verstappena. Slabé prostě musíme nechat za sebou.

Po rozzlobené odpovědi v Suzuce, zda reportér „má i nějaké lepší otázky“ než zda se utěšuje výsledky Ferrari, se k tématu musel vrátit opět. Jasně však odkázal, že problémy Mercedesu z počátku roku nebere jako důkaz či potvrzení správnosti svého rozhodnutí.

„Nemám pocit, že bych potřeboval své rozhodnutí obhajovat,“ odvetil poměrně rázně Lewis Hamilton na okruhu v Šanghaji. „Myslím si, že vím, co je pro mě správné. Nic se na tom nezměnilo od chvíle, kdy jsem se tak rozhodl. Ani na sekundu jsem o tom nepochyboval a komentáře jiných lidí mě se mnou nijak nehnou.“

„Dokonce i dnes lidé pokračují ve vypouštění sraček, což se bude táhnout i zbytkem roku. Já prostě budu muset dělat to, co jsem dělal i naposledy,“ poznamenal na margo posledního přestupu z McLarenu do Mercedesu. „Jen já vím, co je pro mě správné a toto bude pro mě vzrušující období.“

Co vlastně Lewis Hamilton myslel těmi „sračkami“ v médiích? „Jen si přečtěte, co se píše,“ zareagoval britský závodník. Z jeho odpovědi se můžeme domnívat, že naráží na zástupy lidí, kteří už Scuderii oplakávají za jeho angažování.

Za rok mu už tento cirkus bude moci být ukradený. S Ferrari se totiž pomalu bude připravovat na nová pravidla. Pokud by Ferrari dokázalo postavit vynikající monopost, prodloužil by si ještě svou kariéru?

Hamilton souhlasně přikývl. „Já budu závodit dlouho po čtyřicítce. Takže ano, není to žádná krátkodobá záležitost. Budu závodit ještě dost dlouho, takže je dobré, že i Alonso je stále tady. Doufám, že i on to ještě chvíli potáhne.“