logo F1live.cz

Leclerc doufá, že má správné auto na neděli, ale nečekal prohru s Astonem a McLarenem

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 4. 2024

Fanoušci Ferrari si musí zvyknout na novou realitu. Jejich monopost náhle není kvalifikačním specialistou. Charles Leclerc a Carlos Sainz zakončili sobotní kvalifikaci s překvapivě velkou ztrátou na nejlepší. Monacký závodník odstartuje do závodu z třetí řady, jeho týmový kolega ze čtvrté.

Šesté a sedmé místo je určitě zklamáním, což přiznal i Charles Leclerc, ale na druhé straně, Ferrari již ve sprintu ukázalo, že v závodním tempu by stále mělo být druhé nejrychlejší. I samotný monacký závodník po sobotě přiznal, že se se svým týmem soustředil primárně na závodní tempo, i když kvalifikace přinesla zklamání.

„Jako tým jsme určitě očekávali více,“ povzdechl si po skončení kvalifikace Charles Leclerc pro televizi Sky. „Z nějakého důvodu nám chyběla výkonnost. Když mám však mluvit za sebe, věděl jsem, že moje nastavení nebude ideální pro dnešek.“

„Na druhé straně jsem však nečekal, že skončím za Aston Martinem a McLareny. Věřím však, že je to dobrý signál před nedělí. Věřím, že máme správně nastavené auto, které v neděli podá dobrý výkon. Bude záležet, jak rychle se dokážeme propracovat dopředu,“ konstatoval Leclerc.

Ve sprintu jsme však viděli, že předjíždění nemusí být v Šanghaji vůbec jednoduché. Tento okruh má pověst místa, kde se dá postoupit vpřed díky dlouhé zadní rovince. V sobotu dopoledne však museli Carlos Sainz, Sergio Pérez a Charles Leclerc čekat dobrých deset kol, než konečně dostali příležitost na útok.

„To je největší otazník. Když se sformuje DRS vláček, tak musíte být trpěliví a počkat, když jezdec před vámi přijde o možnost otevřít zadní křídlo. Závod je delší, takže se dočkáme kol, kdy někdo ztratí DRS a tehdy se musíme chopit příležitosti. Doufejme, že se nám podaří propracovat dopředu,“ řekl monacký závodník.