logo F1live.cz

Musíme zlepšit kvalifikace, zdůrazňuje Vasseur

Frédéric Vasseur
© SF Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala21. 4. 2024

Velká cena Číny nepřinesla fanouškům Ferrari mnoho důvodů k úsměvu. Poprvé v této sezóně chyběl jezdec v červené kombinéze na pódiu. Po skvělých výsledcích tak přišel tvrdý pád na zem. S ohledem na vyšší ambice rozhodně nemohou být s čtvrtým a pátým místem spokojeni. Šéf týmu Fréderic Vasseur podotýká, že musí zapracovat na nové slabině, a tou jsou kvalifikace.

Po loňské sezóně to působí překvapivě, ale Achillovou patou Ferrari jsou momentálně kvalifikace. Charles Leclerc skončil v sobotu jen na šesté příčce, zatímco Carlos Sainz se umístil hned za ním. To vedlo k méně výhodné pozici na startu. Jak se v závodě ukázalo, v konečném důsledku byli na oba Red Bully a Landa Norrise příliš krátky.

Fred Vasseur podle vlastních slov takový výsledek neočekával. „Zvolili jsme konzervativní přístup. Mediumky fungovaly velmi dobře, ale na hardech jsme měli neočekávané potíže. Byla to otázka několika desetin a musíme pochopit, proč středně tvrdé pneumatiky fungovaly lépe a proč jsme měli problémy.“

„Už na startu jsme měli být více vepředu. Skutečným problémem bylo, že jsme začínali tak vzadu. Bezpodmínečně potřebujeme zlepšit naše postavení na startu. Tvrdě jsme na to tlačili, ale z auta jsme nevytěžili to nejlepší. Kvalifikace musíme zajet lépe. První řada nebyla pro nás nedosažitelná, ale bohužel to dopadlo takto,“ konstatoval francouzský rodák.

Šéfovi Ferrari dává naději blížící se balík novinek. „Proč jsme nepřinesli vylepšení dříve? Kluci v továrně tvrdě pracují a já nemohu žádat víc. Při sprintovém formátu je těžké zavést něco nového,“ objasnil. Hlavní větší vylepšení, která by mohla změnit celou hru, Ferrari přinese do Imoly.

„Měli jsme tu podobný závod jako Sergio Pérez a byli jsme blízko Landa Norrise, jenže oni to zvládli na tvrdých pneumatikách lépe než my. I start byl náročný, ale mezi Charlesem a Carlosem nedošlo k žádným incidentům. Není to tak špatné, jak se zdá. Vrátíme se silnější,“ uzavřel Vasseur.