logo F1live.cz

Když do toho dáte srdíčko. Charles Leclerc takto vyškolil Sergia Péreze

Predbiehací manéver Charlesa Leclerca na Sergia Péreza
© FOM/Screenshot
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 11. 2023

I když Ferrari mohlo v Las Vegas vyhrát, v závodním tempu se Red Bull přece jen ukázal silnější – tedy, minimálně ten Maxe Verstappena určitě ano. Na tvrdých pneumatikách šlapala RB19 velmi dobře, ale Leclerc se přes nešťastně načasovaný safety car a pozdější chybu nevzdal. Na jeho manévr na Sergia Pereze v posledním kole se určitě podíváte více než jednou.

Pérez měl o pět kol čerstvější pneumatiky a v posledním kole mu pomáhal i Max Verstappen. Nizozemec byl asi o dvě sekundy vpředu, Leclerc s DRS sedm desetin za Pérezem. Mexický závodník si pravděpodobně myslel, že pilot Ferrari je daleko a netroufne si to tam „poslat“. No, to by možná udělal Checo, ale určitě ne Charles, který to zkusil a dokonale nachytal soupeře na hruškách.

Vzhledem k okolnostem a skutečnosti, že šlo o poslední kolo, bude toto možná i manévr sezóny, co dokonale podtrhuje fakt, že Ferrari si takto z Las Vegas odneslo o tři body více. Momentálně má Scuderia ztrátu na druhý Mercedes jen čtyři body – ano, byl to nesmírně důležitý okamih pro celé Ferrari.

Související zprávy