logo F1live.cz

Příliš často se zapojuje do potyček, kritizuje Piastriho Brundle

Martin Trenkler
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár22. 11. 2023

Oscarovi Piastrimu rychlost nechybí. Není však vždy schopen ji přetavit do bodů. Na jedné straně proto, že trpí jistou dávkou smůly, ale podle Martina Brundla si za to může do jisté míry i sám. Brit totiž má za to, že se Australan příliš často zapojuje do potyček se soupeři, které se v konečném součtu odrážejí na jeho postavení v šampionátu.

Piastri se potížím nevyhnul ani na GP Las Vegas. V šestnáctém kole závodu se totiž zapletl do kolize s Lewisem Hamiltonem, která ho sice o možnost zaznamenat dobrý výsledek nepřipravila, ale ukázala, že se má mladík McLarenu ještě stále co učit.

„Oscar Piastri zaznamenal nejrychlejší kolo závodu a po startu z chvostu startovního pole předvedl nesmírně agresivní jízdu,“ pochválil Australana Brundle předtím, než ho mírně skritizoval.

„Zapojuje se ale do příliš velkého počtu potyček,“ doplnil ve svém sloupku. „Tentokrát kolidoval s Hamiltonem. Když však dokáže na svou rychlost navázat a věci více kontrolovat, zlepší úsudek a nabude více zkušeností, stane se z něho silný jezdec.“

Samotný Piastri se navzdory Brundlově kritice za kontakt s Hamiltonem být vinen necítí. Konec konců, v Vegas se to potyčkami na trati jen tak hemžilo.

„Bylo to trochu nepříjemné,“ řekl Piastri novinářům bezprostředně po závodě. „Ani jeden z nás se až tak nehrnul do zatáčky, a pak jsme tam oba zatočili až na poslední chvíli. Snažil jsem se incidentu vyhnout, ale nakonec jsme se uprostřed zatáčky lehce srazili, v důsledku čehož jsem dostal defekt.“

„Nemyslím si ale, že to náš závod až tak ovlivnilo,“ dodal. „Bylo by zajímavé vidět, zda by od tohoto momentu fungovala jednozastávková strategie. Jen jsme tam tak kroužili, stejně jako Gasly. Mnoha lidem se v těchto závodech věci pokazily, myslím si, že jsme byli na stejné lodi,“ doplnil Piastri.