logo F1live.cz

Podaří se Aston Martinu porazit McLaren? Uděláme pro to maximum, slibuje Krack

Lance Stroll
© X/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár22. 11. 2023

I když se zdá, že ve šampionátu jezdců je vše podstatné již vykrystalizované, v Poháru konstruktérů se máme stále na co těšit. O druhé místo si to totiž v Abú Zabí rozdají Mercedes s Ferrari, a o čtvrté McLaren s Aston Martinem. Zatímco mezi první dvojicí je rozdíl jen nepatrný, mezi tou druhou je již větší, což si uvědomuje i šéf týmu se sídlem v Silverstone Mike Krack. Lucemburčan ale flintu do žita nehází a věří, že ještě o ničem není rozhodnuto.

McLarenu se podařilo dostat před Aston Martin po závodě v Austinu. Následně se rozdíl mezi britskými týmy více-méně jen postupně zvyšoval, až do okamžiku, kdy tým z Wokingu zakopl v Las Vegas.

Najednou je náskok McLarenu před Aston Martinem jen jedenáctibodový a vše je tak, zdá se, otevřené. Aby se ale tým pod taktovkou Mikea Kracka dokázal před „papájových“ dostat, bude muset podat v Abú Zabí přímo perfektní výkon a na druhé straně se spoléhat na to, že Oscar Piastri a především Lando Norris nebudou mít svůj den.

Taktizování však není něco, co má Mike Krack právě v oblibě. Lucemburčan sice McLaren předstihnout chce, ale svou pozornost obrací výhradně na počínání svého vlastního týmu. „Můžeme ovlivnit jen náš vlastní výkon,“ uvedl pro Motorsport.com.

„V první řadě musíme mít v Abú Zabí rychlé auto, protože jsme pozadu. Nebráníme se, (ale útočíme) a proto musíme jít do toho naplno. Poté uvidíme, jak to dopadne. Musíme odvést naše maximum, a potom uvidíme, jaký bude výsledek.“

Šance Aston Martinu na celkové čtvrté místo žije díky Lanci Strollovi, který se na konci sezóny dostává zpět do formy. Po šestém místě v Brazílii se mu dařilo i v Las Vegas, kde si dokonce ještě o jednu příčku polepšil.

„Měl dobrý závod a stejně tak i ty před dvěma týdny,“ pochválil svého svěřence Krack. „Myslím si, že dnes bylo klíčové dobře porozumět pneumatikám a také správně nastavit strategii.“

„Začíná získávat sebedůvěru. Výsledky se dostavují, následkem čehož nabíráte sebevědomí. Je fajn vidět, že dnes (v neděli) zacházel s pneumatikami opravdu velmi dobře, díky čemuž se mu podařilo předstihnout některé lidi. Myslím si, že když vše dáte dohromady, výsledky se dostaví,“ dodal Krack.

Související zprávy