logo F1live.cz

Alonso nechtěl mluvit o jednáních s jinými týmy: Byly to nevýznamné rozhovory

Fernando Alonso
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 4. 2024

Měl Fernando Alonso šanci na přestup do jiného týmu? Renomovaný reportér Formule 1 Mark Hughes tvrdí, že španělský matador i Lewis Hamilton se pokusili kontaktovat Red Bull se zájmem o místo po boku Maxe Verstappena, ale byli odmítnuti. Sám Fernando o vyjednáváních s konkurencí nechtěl mluvit.

Dvojnásobný mistr světa bude jezdit v nejvyšší motoristické třídě minimálně do svých 45 let. „El Nano“ i v Číně ukázal, že rozhodně nepatří do starého železa, jeho ofenzivní jízda a skvělé reflexy ukazují, že věk by skutečně mohl být jen číslo. Aston Martin měl z pochopitelných důvodů eminentní zájem o prodloužení smlouvy a Alonso byl pro tým preferovanou volbou, ale musel si počkat na rozhodnutí samotného španělského závodníka.

Ten po podpisu novinářům tvrdil, že si dopřál jistý čas na rozmyšlenou, zda zvládne náročné přelety a časová pásma na začátku sezóny. Nakonec zjistil, že motivace mu nechybí a chce pokračovat. Proč si ale vybral Aston Martin? Neměl na stole nabídky od jiných týmů?

„Mluvit o tom teď nedává smysl, protože všechno je uzavřeno a já zůstávám s Aston Martinem. Rád bych mluvil jen o mém týmu,“ prohlásil Alonso před novináři v Číně. „Jak jsem řekl minulý týžden, proběhly nějaké rozhovory s každým, jak to teď běžně dělají všichni, ale šlo jen o nevýznamné diskuse.“

Dohoda se samotným Aston Martinem přitom prý byla rychlá a jednoduchá. Pokud jsou pravdivá slova Alonsa o tom, že si chtěl vyzkoušet náročný začátek sezóny a dopřát si čas na rozmyšlenou, tak to dává smysl, protože obě strany „upekly“ vše ještě před návratem do Evropy.

„Zkrátka jsme si po Japonsku sedli a dospěli ke shodě. Dohodu jsme uzavřeli za jeden nebo dva dny. Bylo to velmi, velmi jednoduché,“ prohlásil Alonso. „Když byla dohoda na světě, tak jsme to oznámili. Opravdu to bylo jednodušší, než se to mohlo zdát při pohledu zvenčí.“

„Kolovalo množství spekulací, hodně se mluvilo o různých jezdcích a různých týmech. My jsme však k sobě loajální. Zkrátka jsme dodrželi slovo. Když jsme se na něčem dohodli a podepsali to, tak jsme to veřejně oznámili, takže pro nás to bylo mnohem jednodušší než pro jiné,“ dodal Fernando.