logo F1live.cz

Nejlepším závodem sezóny bylo Las Vegas, prohlásil Brundle

Martin Trenkler
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár23. 12. 2023

Velká cena Las Vegas měla zpočátku vydělané na pořádný malér. Organizátorovi závodu se však podařilo nedostatky včas odstranit a GP ve „městě hříchu“ tak nakonec napsala jeden nesmírně úspěšný příběh. Podle Martina Brundla dokonce úspěšný až natolik, že Las Vegas bez okolků označil za největší „highlight“ uplynulé sezóny.

Premiérová Velká cena Las Vegas se zprvu bořila s hned několika problémy. Promotér závodu se musel v prvním volném tréninku zpovídat tifosi poté, co Carlos Sainz havaroval kvůli neupevněnému poklopu od kanálu.

O nic lepší nebyl ani druhý volný trénink, který se uskutečnil bez fanoušků. Ty totiž bezprostředně před jeho začátkem vyhnali z tribun. Důvod? Opět pochybení promotéra, který nezaplatil SBS-káry.

Následně si však zřejmě tolik omílaný promotér vstoupil do svědomí, protože už k dalším pochybením nedošlo. Fanoušci se zakoupenými vstupenkami si proto pořádně odfoukli a stejně tak i na okruhu přítomen Martin Brundle.

„Ve druhém volném tréninku jsem stál u trati ve čtvrt na čtyři ráno úplně sám,“ uvedl někdejší pilot Formule 1 pro Sky Sports. „Okolo mě se míhaly monoposty F1, ale na tribunách nikdo nebyl (jelikož fanoušci museli tribuny opustit kvůli nepřítomnosti bezpečnostní služby, pozn. red.). Ten večer jsem si popravdě myslel, že Formule 1 zažije o víkendu pořádný propadák.“

Nakonec se však všechno na dobré obrátilo. „Nakonec – jelikož byl okruh nesmírně rychlý a kluzký -, jsme viděli 82 předjížděcích manévrů a šestkrát došlo ke změně ve vedení závodu. Myslím si proto, že to byla jedna nesmírně napínavá velká cena, která sice možná o trochu lépe vypadala v televizi, ale to je nepodstatné, protože jsme se ve čtvrtek jen těsně vyhnuli propadáku. Sobotní závod byl jedním slovem fantastický,“ doplnil Brundle.