logo F1live.cz

Susie Wolffová reaguje na obvinění FIA: Hluboce se mě dotkly

Archive number: M399413
© 2023 United States Grand Prix, Thursday – Jiri Krenek
Tomáš Masár
Tomáš Masár6. 12. 2023

Veřejností otřásla v úterý večer šokující informace: Prý Toto Wolff disponuje od své manželky Susie Wolffové důvěrnými informacemi z prostředí FOM, zatímco Rakušan Skotce podsouvá vše podstatné, co zazní na setkáních šéfů týmů. Do celé věci už mezitím vstoupila i FIA, která sice jména možných provinilců ve stanovisku neuvedla, ale z kontextu jejich identita jasně vyplývá. Obvinění se hluboce dotkla všech zainteresovaných, především však Susie Wolffové. Ta na sebe v reakci nenechala dlouho čekat a na Mezinárodní automobilové federaci nenechala ani nitku suchou.

Vedení Mezinárodní automobilové federace v úterý večer zareagovalo na tvrzení portálu BusinessF1 Magazine, na jejichž základě mají v právnickém žargonu jak Toto Wolff, tak jeho manželka Susie, „vynášet ze spisů“.

Rodák z Vídně totiž v minulosti už vícekrát vyrukoval s informacemi, kterými mělo disponovat výlučně vedení FIA, k čemuž se nově přidaly obavy, že stejně nekalo jako její manžel si má počínat i Susie Wolffová.

Bývalá závodnice totiž v současnosti šéfuje ženské F1 Academy a má úzké vazby na FIA. Šéfové jednotlivých týmů Formule 1 si proto kladou otázku, zda některými důvěrnými a utajenými informacemi – které zaznívají na setkáních “hlav” celků startovního pole -, nekrmí vedení federace.

Susie Wolffová však jakékoli takové tvrzení odmítá, označuje je za „mizogynní“ a říká, že se jí celá věc hluboce dotkla. “Jsem hluboce uražená, ale bohužel ne překvapená veřejnými obviněními, která dnes večer zazněla,” napsala v prohlášení na Instagramu.

„Je sklíčující, že je moje integrita zpochybňována takovýmto způsobem, zejména když se zdá, že má kořeny v zastrašujícím a misogynním chování a zaměřuje se spíše na můj rodinný stav než na mé schopnosti.“

„Během mé kariéry v motorsportu jsem se setkala s mnoha překážkami, které jsem překonala. Odmítám proto dovolit, aby tato nepodložená obvinění zastínila moji oddanost a vášeň pro F1 Academy. Jako žena pohybující se v tomto sportu jsem čelila poměrně velkému množství výzev, ale mé odhodlání prolomit bariéry a připravit cestu budoucím generacím k úspěchu zůstává neochvějné. Tato obvinění co nejdůrazněji odmítám,“ dodala.