logo F1live.cz

Wolff na margo přátelské fotky s Hornerem: Kamarádi? Dva roky jsme si ani nepodali ruce

Max Verstappen
© RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár9. 12. 2023

Na závěrečné Velké ceně Abú Dhabí vznikla vskutku zajímavá fotka, na které se Toto Wolff a Christian Horner drží kolem ramen a srdečně se usmívají do objektivu fotoaparátu. Jeden by se snad až domníval, že se Rakušan s Britem po letech konečně spřátelili, avšak opak je pravdou. Vztahy mezi šéfem Mercedesu a Red Bullu jsou i nadále na bodě mrazu a nic na tom nezměnila ani zmiňovaná momentka.

Toto Wolff a Christian Horner byli a jsou neodmyslitelnými soupeři. Rivalita snad dvou nejvýraznějších šéfů týmů na startovním roštu se nejvíce vystupňovala v roce 2021, kdy se o držiteli zisku titulu rozhodovalo až v závěrečném kole závěrečného závodu. Přestože si kohouti v současnosti už pálivé odkazy přes média nevyměňují, na sebe dívají stále s velkou nevolí.

Nic na tom nezměnila ani momentka, kterou v Abú Zabí zachytil jeden z fotografů, na které Wolff s Hornerem vypadají jako dva dlouholetí kamarádi. Zdání však někdy klame a jinak to není ani v tomto případě.

„Přidal jsem se k nim (během mistrovských oslav, pozn. red.) a bavil jsem se s Geri (Hornerovou, Christianovou manželkou). Tak vznikla ta fotka,“ vysvětlil rodák z Vídně, který Red Bullu sice k dosaženým úspěchům sportovně pogratuloval, ale jeho postoj vůči šéfovi týmu z Milton Keynes se tím nijak nezměnil.

„Že jestli jsme přátelé? Ruce jsme si naposledy podali možná dva roky dozadu před posledním závodem. Musíte však uznat výkon svého konkurenta. Respektuji toho, čeho tým Red Bull (letos) dosáhl,“ doplnil Wolff.

Související zprávy