logo F1live.cz

Takovou sezónu už nezopakujeme, předpovídá Horner

Max Verstappen
© RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár15. 12. 2023

Sezóna 2023 byla v podání Red Bullu dominantní jako žádná jiná. Tým z Milton Keynes povyhrával téměř vše, co se jen dalo a přepsal hned několik historických rekordů. Laťka je proto nastavena velmi vysoko a překonat či alespoň dorovnat ji bude přímo nemožné. Dobře si to uvědomuje i Christian Horner, který je usmířen s tím, že pod jeho vedením se rakouské stáji tak dobře, jako v tomto roce, už nikdy vést nebude.

Jednadvacet vítězství, 860 bodů, prvenství v soutěži jednotlivců a triumf v Poháru konstruktérů – to je jen výpočet jedněch z množství úspěchů, o které se postaral Red Bull v roce 2023, v sezóně, která se podle Christiana Hornera v podání Red Bullu už nikdy nezopakuje.

„Pochybuji, že se sezóna jako tato za mého života ještě někdy zopakuje,“ nechal se slyšet „lodivod“ Red Bullu pro BBC. „Je velkým zadostiučiněním, že do sebe všechno zapadlo, že se na úspěchu podílela všechna oddělení.“

„Pracovali tvrdě a neúnavně, a to na na všech závodech, které jsou rozlezlé po celém světě, na kterých čelíme různým výzvám – různým typům okruhů, různým podmínkám či různým strategiím. Všechny nástrahy jsme zvládli a vyhráli 21 z 22 závodů.“

Nic však netrvá věčně a stejně tak podle Hornera nebude ani nadvláda Red Bullu. Brit se domnívá, že už brzy se startovní pole na Rakušany dotáhne, specificky takový Mercedes.

“Jsou skvělým týmem,” poznamenal. „Svého času dominovali a i když mají momentálně zřejmě těžší období, jsem si jist tím, že v nadcházející sezóně se vrátí plní odhodlání. Nepochybuji o tom, že naše rivalita bude stejně intenzivní jako kdykoli předtím,“ uzavřel Horner.

Související zprávy