logo F1live.cz

Horner: Za první výplatu jsem si koupil Porsche, přítelkyně se se mnou kvůli tomu rozešla

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár27. 12. 2023

Ruku na srdce: Kdo z vás neminul první výplatu na něco, po čem mu pištělo srdce? Učinil tak i Christian Horner. Šéf Red Bullu si za první mzdu koupil nové Porsche, což se setkalo s nesouhlasem jeho tehdejší přítelkyně. Ta se na Brita za tento počin rozzlobila až natolik, že se s ním rozešla.

Ještě předtím, než se Horner postavil za kormidlo Red Bullu, šéfoval týmu Arden International, který působil v italské F3000. Angličan si během tohoto angažmá přišel měsíčně na 60 tisíc liber, což byla na tým závodící v nižší soutěži poměrně slušná částka.

Místo toho, aby myslel na budoucnost a vydělané peníze si postupně odkládal, se však Horner rozhodl si za vůbec první výdělek koupit nové auto – a to ne ledajaké, ale rovnou Porsche. Za toto „nezodpovědné“ a „nevyspělé“ rozhodnutí se dostal do nemilosti tehdejší přítelkyně, která se v současnosti s jednou nejvýraznějších postav Formule 1 zanedlouho na to rozešla.

„V té době jsem měl přítelkyni a pamatuji si, jak její matka říkala: „Měla bys být s někým jiným, potřebuješ chlapa s pořádnou prací, který bude schopen dostat hypotéku a koupit si dům,“ vyslovil se Horner v podcastu Eff Won With DRS.

„Za první výplatu, kterou jsem kdy dostal, jsem si koupil Porsche, což bylo z mé strany nezodpovědné,“ přiznal. „Následně se se mnou přítelkyně rozešla, respektive jí to nařídila její matka.“

Zdá se však, že Horner se z mládické nerozvážnosti patřičně poučil. Dnes mu totiž zahřívá postel bývalá členka skupiny Spice Girls Geri Halliwellová, se kterou se oženil v roce 2015.

Související zprávy