logo F1live.cz

Sainz o vztahu s Leclercem: Když musím kousat, tak koušu

Charles Leclerc a Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 1. 2024

Jaký je vztah jezdců Ferrari Charlese Leclerca a Carlose Sainze? Z vnějšího pohledu to vypadá, že jde o vyrovnanou jezdeckou dvojici, která dobře spolupracuje. Některé hlasy však tvrdí, že nejsou vůbec přátelé a za každou cenu se snaží vybojovat lepší pozici v týmu. Přesto se zdá, že Ferrari potvrdí svou důvěru prodloužením smluv s oběma jezdci.

Nové kontrakty chlapců v červeném ovládly stránky italských médií po skončení sezóny. Z obsahu dostupných zpráv se zdá, že Ferrari má přece jen větší důvěru v Charlese Leclerca, který i když nevyhrál závod, ovládl interní srovnání. Jedním dechem však musíme říct, že jezdecká dvojice Scuderie patří k těm nejvyrovnanějším na startovním roštu.

Jak se však bude vyvíjet jejich vztah? A jaký byl v posledních třech letech? „Snažím se kousat, když musím kousat, ale snažím se také kontrolovat, když se musím kontrolovat,“ prohlásil Carlos Sainz v rozhovoru pro televizi DAZN.

Kromě toho však rodák z Madridu bez okolků přiznává kvality svého týmového kolegy. I když každý z nich má za volantem jiné preference, téměř vždy jsou k sobě velmi blízko. „Jeho schopnosti při jízdě na jedno kolo, jeho schopnost odrazit se v závodě po nevydařené kvalifikaci a jeho schopnost posunout se po startu dopředu,“ vyjmenoval Sainz nejsilnější stránky svého týmového kolegy.

„Tvoříme velmi dobrou dvojici. Myslím si, že jsme dva jezdci, kteří si velmi dobře rozumí. To je pro tým to nejlepší – potřebuje dva jezdce, kteří se navzájem tlačí dopředu. Panuje mezi námi zdravá konkurence, ale vždy upřednostňujeme tým,“ dodal Carlos.

S Sainzem jsou prý ve Ferrari spokojeni

Italská média v současnosti čekají na oficiální potvrzení nových smluv jezdců Ferrari. Někteří očekávali tiskové prohlášení ještě před Vánocemi, ale toho jsme se nedočkali. Sainz dal jasně najevo, že chce podepsat nový kontrakt ještě před startem sezóny. Ferrari naproti tomu přiznává, že jezdecká sestava je nejmenším problémem týmu a bude lepší vyřešit tuto otázku co nejdříve.

Optimistické zprávy potvrdil i Carlosův otec Carlos Sainz starší, který je zároveň jedním z jeho zástupců. „Ferrari nám dalo na vědomí, že jsou s Carlosem spokojeni, alespoň toto nám řekli. Dokážu si představit, že na začátku roku 2024 budeme pokračovat v jednáních, která jsme již začali. Uvidíme, co z toho nakonec vzejde,“ řekl šampion rally pro španělské rádio COPE.