logo F1live.cz

ESPN: Albon chce odstoupit od smlouvy s Williamsem

Alex Albon
© Twitter/Williams
Tomáš Masár
Tomáš Masár12. 1. 2024

Portál ESPN přišel se šokující informací: Alex Albon, který má platnou smlouvu s Williamsem do konce sezóny 2025, hodlá opustit tým z Grove už po skončení nadcházejícího ročníku. Britsko-thajský závodník si chce údajně polepšit a přestoupit do jednoho z top celků startovního pole.

Pokud by Alex Albon po roce 2023 nedisponoval platnou smlouvou, byl by žádaným artiklem na trhu s jezdci. Problém tkví v tom, že pilot jezdící pod thajskou vlajkou kontrakt uzavřen má, a to nejen pro následující sezónu, ale také pro ročník 2025.

To se však může již brzy změnit. ESPN tvrdí, že Albon v průběhu loňského roku odmítl hned dva lukrativní zájemce o jeho služby, a to pochopitelně proto, že byl smluvně vázán s Williamsem.

Jelikož však sedmadvacetiletý závodník z Williamsu prý přestoupit chce, navíc ještě před rokem 2026, pohrává si s myšlenkou, že po uplynutí nadcházející sezóny vypoví smlouvu.

„Albon chce údajně odstoupit od současné smlouvy s Williamsem, na jejímž základě je s týmem smluvně vázán do roku 2025,“ uvádí ESPN.

„ESPN ví na základě zdrojů o dvou týmech, které se v loňském roce pokoušely Albona vykoupit ze smlouvy s cílem, aby pro ně jezdil. Několik z nich Albona i nadále monitoruje.“

Související zprávy