logo F1live.cz

Volejte nás, jak chcete, zní z Visy

ViSA
© Visa Cash App RB F1 Team
Tomáš Masár
Tomáš Masár27. 1. 2024

Visa Cash App RB F1 Team – tak zní nový a pořádně krkolomný název týmu z Faenzy, který se nejen většině fanouškovské obce nelíbí, ale zároveň pro něj vyvstává otázka: Jak vlastně hovorově označovat béčko Red Bullu? Viceprezidentka společnosti Visa naznačuje, že o tom rozhodnou samotní fanoušci.

Sesterský tým Red Bullu ponese po vzoru Sauberu název po svých dvou titulních sponzorech – Visy, společnosti působící v oblasti digitálních plateb, a mobilní platové služby Cash App.

Nový oficiální název týmu tak nyní zní „Visa Cash App Formula One Team“. Nepřekvapivě se setkává s nevolí fanoušků, a to hned z dvou důvodů. Příznivcům „efjednotky“ se nové označení týmu z Faenzy jednak nelíbí, a také nevědí, jak mají stáj s bezmála dvacetiletou tradicí hovorově nazývat. Visa? Cash App? Nebo prostě RB?

Odpověď na tuto otázku nezná ani viceprezidentka Visy Andrea Fairchildová, která naznačuje, že se celá věc časem poddá a s nejlepším hovorovým označením přijdou samotní fanoušci.

„O tom, jak se bude tým nazývat, rozhodnou fanoušci,“ nechala se slyšet Američanka, jejíž slova cituje portál Apnews.com. „My jsme na trh uvedli pouze náš formální název, s cílem do něj zařadit všechny zapojené strany a vyřešit tak tuto složitou rovnici.“

„Určitě si však vyslechneme zpětnou vazbu fanoušků. Jsem si jistá, že se k nám donesou docela zajímavé nápady a myslím si, že fanoušci se s vytvořením hovorového názvu pořádně pohrají,“ dodává.

Fairchildová si uvědomuje, že nový název celku z Faenzy zní poměrně krkolomně, ale tvrdí, že jinak to nešlo. V názvu totiž chtěli figurovat všichni důležití partneři, nikdo nechtěl být ukrácen.

„Nový název týmu je hotovej jazykolam, ale byl to jediný způsob, jak jsme mohli zviditelnit spolupráci s naším klíčovým klientem. Zároveň neexistoval způsob, jak by se po zapojení Visy a Cash App dal název týmu zkrátit,“ vysvětlila Fairchildová.