logo F1live.cz

Red Bull prošetřuje nevhodné chování Christiana Hornera. Ten obvinění popírá (aktualizováno)

Martin Trenkler
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 2. 2024

Neočekávané zprávy z Milton Keynes. K událostmi nabité zimě přispěl i Red Bull. Ten po svátcích působil dojmem, jako by byl stále v opojení z mistrovského šampaňského. Do zimního šílenství však přispěl i tento tým, když nizozemský novinář Erik van Haren z deníku De Telegraaf, který má blízko k rodině Maxe Verstappena, přišel s informací, že Christian Horner se měl dopustit nevhodného chování.

Ke všemu mělo dojít na slavném závodě Světového poháru v lyžování, alespoň to tvrdí například německý portál F1-Insider, který je známý vysokou koncentrací celebrit na jednom metru čtverečním. Žádné detaily zveřejněny nebyly. „Red Bull zahájil nezávislé vyšetřování po obviněních z nevhodného chování šéfa týmu Christiana Hornera,“ uvedl nizozemský novinář Erik van Haren.

Pro deník De Telegraaf, pro který pracuje, měla samotná společnost potvrdit, že „záležitostí se velmi vážně zabývá“. Věc v současnosti táhnou hlavně německé, rakouské a nizozemské zdroje, přičemž uvádějí, že vše už řeší nejvyšší šéf Oliver Mintzlaff osobně a obětí má být v tomto případě jeden konkrétní zaměstnanec Red Bullu.

„Poté, co se společnost dozvěděla o určitých nedávných obviněních, zahájila nezávislé vyšetřování. Proces již probíhá a záležitostí se zabývá externí specializovaný advokát. Společnost se tím velmi vážně zabývá a vyšetřování bude ukončeno tak brzy, jak to bude prakticky možné. V tuto chvíli by nebylo vhodné věc dále komentovat,“ cituje F1-Insider oficiální stanovisko Red Bullu.

V podstatě to znamená, že platí prezumpce neviny a Horner bude považován za nevinného, dokud se neprokáže opak.

Aktualizováno 16:00: K obviněním se postupně vyjádřila i britská média. Britská BBC, citující De Telegraaf, uvedla, že Horner „úplně odmítá tato obvinění“.

Aktualizováno 16:45: Portál Motorsport.com k celé věci uvedl: „Tým Red Bull F1 se nemohl vyjádřit, když ho kontaktoval portál Motorsport.com.“

Související zprávy