logo F1live.cz

Horner prý posílal kolegyni nevhodné fotografie. Doporučují mu dobrovolný odchod?

Christian Horner a Geri Halliwellová
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 2. 2024

Z Christiana Hornera se nám vyklubal pořádný „kvítek“. V pondělí pronikly na veřejnost zprávy, že nejdéle sloužící šéf ve Formuli 1 se měl dopustit nevhodného chování. Red Bull zprávy potvrdil prohlášením, v němž ujistil, že probíhá interní vyšetřování. V následujících hodinách přišla německá média s dalšími zprávami, které naznačují Hornerův odchod z pozice šéfa týmu.

Od počátku nebylo jasné, čeho se to Horner vlastně dopustil. Některá německá média uvedla, že se měl nevhodně chovat k jednomu ze svých kolegů (ne nutně mužského pohlaví) na lyžařskému závodě v Kitzbühelu, ale to Red Bull nepotvrdil ani nevyvrátil.

„Poté, co se společnost dozvěděla o některých nedávných obviněních, zahájila nezávislé vyšetřování. Proces již probíhá a záležitostí se zabývá externí specializovaný advokát. Společnost to bere velmi vážně a vyšetřování bude ukončeno tak rychle, jak to bude prakticky možné. V tuto chvíli by nebylo vhodné věc dále komentovat,“ zní oficiální prohlášení Red Bullu.

Média pak dostala prostor pro aktivaci svých zdrojů a dva německé se skutečně činily. Motoristický portál Motorsport-Total.com a bulvární Bild přišly s dalšími mimořádně zajímavými novinkami, které v tomto okamihu nikdo nepotvrdil ani nevyvrátil.

„Proti Angličanovi bylo zahájeno interní vyšetřování, protože Horner údajně poslal nevhodné fotografie své kolegyni,“ uvedl německý Bild. Pokud se to potvrdí, tak nadšení nebudou nejen v Red Bullu, ale zvláště v domácnosti Hornerových, jelikož Christian je od roku 2015 ženatý s Geri Halliwellovou, která se proslavila hlavně jako členka skupiny Spice Girls.

Zdá se však, že i její manžel je pořádně „spicy“ (v překl.: pálivý) a aktuálně se prý pořádně obrací, aby záležitost vysvětlil svým šéfům, Oliveru Mintzlaffovi a Marku Mateschitzovi, kteří jsou prý do vyšetřování osobně zapojeni. „Jedna věc je jistá, pokud se to potvrdí, Horner bude bez práce,“ prohlásil Bild.

Přijde Horner o práci?

Nuže, vzpomínáme si, jak si Red Bull „poradil“ s Jüri Vipsem za jeho rasistické vyjádření. Pokud Hornerovi projde sexuální obtěžování, byla by to pořádná facka pro všechny interní směrnice závodního týmu, jehož povinností je podporovat diverzitu a stejné příležitosti pro všechna pohlaví.

Přidal se i portál Motorsport-Total.com, kde prý vědí, co se ve skutečnosti stalo, ale nezveřejní to. „Podle našich informací se obvinění z údajného nevhodného chování objevila poprvé koncem minulého týdne. Podrobnosti jsou naší redakci známé, ale v zájmu ochrany soukromí všech zúčastněných stran je nebudeme zveřejňovat,“ uvedl Motorsport-Total.com.

„Mezitím prý v Red Bullu existuje spis s usvědčujícími materiály, v němž jsou shrnuta obvinění. Ta se nyní ve společnosti Red Bull interně vyšetřují a o dalších krocích a možných důsledcích se diskutuje na nejvyšší úrovni vedení. Na Hornera se vztahuje presumpce neviny. Jak to však ve Formuli 1 bývá, v zákulisí se šušká a útržky zpráv pronikají na veřejnost,“ pokračují Němci.

„Horner prý dostal přátelské doporučení, aby dobrovolně odstoupil z funkce šéfa týmu. V první reakci to však pravděpodobně odmítl,“ uvedl Motorsport-Total.com. Mezitím se prý v pondělí uskutečnilo pravidelné zasedání Komise F1, na které se jako zástupce Red Bullu dostavil i Horner a právě tam prý odmítl jakákoli obvinění.

Red Bull se mezitím snaží mlčet a kromě oficiálního prohlášení neprozradil nic. Zmlkl dokonce i Helmut Marko, který si většinou velmi rád popovídá s novináři. V tomto případě měl pro Motorsport-Total.com stroze konstatovat: „Nic vám o tom neřeknu.“

Související zprávy