logo F1live.cz

Sauber představil nové barvy. Monopost C44 také přišel s novým barevným schématem

Sauber C444
© Sauber
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 2. 2024

Představení monopostu, který nás zajímal možná nejvíce. Ne že by tým Sauber, respektive Stake nebo Kick, jak znějí jeho označení, patřil na roštu k nejzajímavějším. Věděli jsme však, že po odchodu Alfy Romeo dojde k uvedení nového barevného schématu. To se skutečně také stalo.

Podobně jako kdysi AlphaTauri, i Sauber zaskočil fanoušky a komentátory novým názvem. Ten oficiálně zní Stake F1 Team Kick Sauber a název šasi ponese označení Kick Sauber. Jak si s tím poradí fanoušci, novináři a komentátoři, zůstává záhadou.

V každém případě platí, že v následujících dvou letech uvidíme tým pod tímto označením, až v roce 2026 definitivně dojde k jeho přechodu pod hlavičku německé automobilky.

Na představení v Londýně tým ukázal nové kombinézy a nové týmové oblečení. V pozici de facto šéfa bude nadále působit Alessandro Alunni Bravi, který oficiálně působí ve funkci zástupce týmu.

Technický riaditeľ James Key následne auto predstavil, čo znamená, že v Londýne videla verejnosť skutočný monopost. Anglický inžinier však rýchlo zdôraznil, že v Bahrajne uvidíme iné auto, pretože “vývoj prebieha veľmi rýchlo”. Stake teda neukázal svetu len lakovanie, ale skutočné auto, ktoré sa podľa technického riaditeľa ešte veľmi zmení.