logo F1live.cz

The Sun vrací úder: Obvinění vůči Hornerovi nemají sexuální charakter

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 2. 2024

Snaží se někdo vytlačit Christiana Hornera z pozice šéfa Red Bullu? Zvláště věrní fanoušci tohoto týmu, kteří svého šéfa z pochopitelných důvodů milují, měli tento pocit od samého začátku případu. Jelikož jde o velmi vděčné téma, dalekosáhle přesáhla hranice motoristických médií a dnes je jednou z nejprominentnějších témat britského bulváru.

Je třeba říci, že významný podíl na celé kauze měl německý Bild, což je také bulvární deník. Právě ten tvrdil, že Christian Horner posílal nevhodné fotografie jedné ze svých kolegyň. Zprávy o „přátelském doporučení“, aby tým opustil, a informace o pátečním setkání s nejvyšším vedením Red Bullu, které má rozhodnout o dalším osudu šéfa závodníko týmu, však už pocházejí z renomovaných motoristických médií.

V dané situaci však asi nepřekvapí, že se do věci s radostí pustil i bulvár. Velmi aktivní je hlavně nemálo kontroverzní britský deník The Sun. Ten už začal citovat vlastní zdroje z okolí rodiny Christiana Hornera, což by naznačovalo, že právě ten využívá rodina šéfa Red Bullu na šíření „svých“ zpráv.

„Geri Halliwellová strávila víkend u dětí v slzách. Trvá na tom, že Christian neudělal nic špatného,“ uvedl The Sun v úterý o manželce Christiana Hornera, s níž má syna. Britský deník pokračoval dále, když ve středu přinesl informaci, že vyšetřování šéfa Red Bullu nemá sexuální charakter.

„Deník The Sun tvrdí, že problém se týká obav kolegyně z jeho přísného pracovního režimu a nesouvisí se žádným sexuálním deliktem,“ uvedl britský bulvár, který následně citoval jeden ze svých zdrojů. „Christian měl obavy z jejího chování a dal jasně najevo, že není spokojen. Ona se dále stěžovala na jeho ‚kontrolování‘, což vyvolalo tuto krizi v týmu.“

The Sun zároveň citoval další zdroj, podle kterého je to všechno jen součástí vyšší politické hry. „Další zdroj se domnívá, že jde o záměrný pokus oslabit Hornerovu pozici ve společnosti. Již dlouho se objevují zprávy o boji o moc mezi týmem, který se nachází ve Spojeném království, a mateřskou společností v rakouském Salzburgu,“ uvedl britský deník.

Podobné zprávy se objevovaly již loni, ale souvisely hlavně s oslabeným postavením poradce Red Bullu Helmuta Marka. Ten však již potvrdil, že se společností prodloužil kontrakt a v roce 2024 se zúčastní na každé velké ceně. Zdálo se tedy, že i s ohledem na skvělé výsledky týmu je jakákoli krize zažehnána.

V pátek se má uskutečnit klíčové setkání s nejvyšším vedením výrobce energetických nápojů, na kterém by se mělo rozhodnout o dalším osudu Christiana Hornera.

Související zprávy