logo F1live.cz

Mick Schumacher: Jdu po stopách svého otce

Mick Schumacher
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár8. 2. 2024

Syn sedminásobného šampiona se nově nechal slyšet, že jde po stopách svého otce. Jak tomu rozumět? Tak, že mladý Němec bude stejně jako v minulosti legendární „Schumi“ působit v Enstonu, ledaže za troška jiných okolností. Zatímco Michael závodil s týmem Benetton ve Formuli 1, Mick se v barvách Alpinu představí ve WEC.

Michael Schumacher má na působení v Enstonu jen ty nejlepší vzpomínky. S Benettonem totiž získal první dva mistrovské tituly, díky kterým upoutal pozornost Ferrari, do kterého následně přestoupil. Co následovalo dál všichni dobře víme.

Nyní se v obdobných stopách jako 55letý Němec vybral jeho syn Mick – i on bude v poměrně mladém věku působit v Enstonu, akorát ne v týmu Formule 1, ale jako jezdec Mistrovství světa vytrvalostních závodů.

„Z působení v Enstonu mám zvláštní pocit,“ nechal se slyšet někdejší pilot Haasu. „A to proto, že zde v minulosti působil můj otec, který s Benettonem poháněným motory Renaultu získal své první mistrovské tituly. Mám pocit, že jdu v jeho stopách.“

Schumacher se s dnes už Alpinem představí ve WEC, v jedné z nejpopulárnějších motorsportovních soutěží, kde si mimo jiné změří síly s Ferrari, které se ho po konci v F1 vzdalo. Bude mít proto motivaci navíc tým z Maranella porazit?

„Nemyslím si, že k nim budu přistupovat jinak než k ostatním soupeřům,“ vyslovil se pro RaceFans Mick Schumacher. „Domnívam se, že se všichni navzájem respektujeme a každý jeden z nás se soustředí výlučně na závodění. Ať vyhraje ten nejlepší.“

Přestože se Schumacher v této sezóně ve Formuli 1 nepřestaví, v roce 2025 může být všemu jinak. Mnoha jezdcům totiž vyprší kontrakty a co je nejpodstatnější, po odchodu Lewise Hamiltona do Ferrari se uvolní jedno místo v Mercedesu. Zaujme ho Mick?

„Hamiltonův přestup všech, včetně mě, nepochybně šokoval,“ poznamenal vítěz šampionátu Formule 2 z roku 2020. „Na druhé straně, každý musí dělat to, co uzná za vhodné. Sám uvidím, co se stane v následujícím roce nebo týdnech,“ utrousil tajnůstkářský Schumacher. “V každém případě jsem směrem do budoucnosti optimista,” doplnil.