logo F1live.cz

Leclerc o Hamiltonově příchodu věděl: Už jsme si vyměnili pár zpráv

Lewis Hamilton a Charles Leclerc
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 2. 2024

Charles Leclerc a Lewis Hamilton vytvoří v roce 2025 jezdeckou dvojici ve Ferrari. Mnohým z těchto slov dodnes běhá mráz po zádech. Vyvolává to však i otázky. Jak budou vycházet? Jaký vliv to bude mít na celkovou dynamiku v týmu? Kdo z nich bude lepší? Během posledních týdnů se také objevily otázky, zda Charles Leclerc vůbec věděl o příchodu Lewise Hamiltona.

Portál Formu1a.uno uvedl, že monacký závodník měl informace o příchodu Lewise Hamiltona před podpisem nové smlouvy, Corriere della Sera tvrdil pravý opak a Leclerca prý naštval přestup Hamiltona. Gazzetta se nakonec přiklonila na stranu prvně jmenovaného a asi nepřekvapí, že jakékoli útoky od zad ze strany týmu odmítl i Charles Leclerc.

„Takové dohody se neuzavírají ze dne na den. Trvá to nějaký čas a já o těchto jednáních věděl ještě před podpisem nové smlouvy. Takže ne, nebylo to pro mě překvapení,“ ujistil média Charles Leclerc na tiskové konferenci při příležitosti představení nového monopostu SF-24.

Monacký závodník přitom vidí na příchodu Lewise Hamiltona do Ferrari jen pozitiva. „Lewis je neuvěřitelný jezdec, nejúspěšnější v historii a také s množstvím zkušeností, které přinese týmu a samozřejmě i mně. Carlos byl skvělý a máme před sebou ještě jeden společný rok, abychom se pokusili odvést co nejlepší práci,“ řekl Leclerc.

Ten už měl po svém boku ve Ferrari velkého šampiona, když v letech 2019 a 2020 porazil Sebastiana Vettela. Jejich vztah přinesl několik kontroverzních situací, ale v konečném důsledku ho oba hodnotili pozitivně. Leclerc dokonce později řekl, že Vettel se k němu choval „jako starší bratr“.

Charles nyní přiznal, že pomalu si začíná budovat vztah i s Lewisem Hamiltonem. „S Lewisem jsme se bavili, hlavně když už bylo vše oficiálně oznámeno. Samozřejmě, že jsme si psali. Je to velký šampion s tolika úspěchy,“ chválí Leclerc svého budoucího kolegu.

„Nový týmový kolega je vždy zajímavá zkušenost, protože se naučíte různé způsoby práce a jezdecké styly. Dvojnásobně to platí, když jím je sedminásobný mistr světa,“ řekl Charles.

Související zprávy