logo F1live.cz

Sainz při hledání nového působiště nebude spěchat

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 2. 2024

Pro rok 2025 je na trhu mnoho skvělých jezdců. Mezi nejatraktivnější jména patří dvojice Španělů Fernando Alonso a Carlos Sainz. Zdá se přitom, že na tahu je Mercedes. Právě tento tým má (společně s Red Bullem) volné nejatraktivnější sedačku na startovním roštu. Najednou si však všichni dávají načas. I když měli Charles Leclerc, Lando Norris a Ferrari „rychlé prsty“ při podpisu, najednou všichni ostatní přestali spěchat.

Teoreticky bychom mezi „volné agenty“ mohli počítat i Alexe Albona, ale ten prý má podepsáno i na rok 2025, ačkoliv nikde není napsáno, že svou smlouvu naplní. Leden byl pořádně intenzivní při podepisování nových smluv, nové kontrakty uzavřeli Leclerc, Norris a 1. února i Lewis Hamilton. Najednou však nikdo nespěchá.

Jako první začal Toto Wolff, který jménem svého týmu řekl, že si při rozhodování dopřejí čas. Následoval Fernando Alonso, který velmi vlažně reagoval na nadšení svého šéfa Mikea Kracka ohledně podpisu nové smlouvy a řekl, že v nejbližších měsících se rozhodne, zda vůbec bude pokračovat v kariéře. Nyní se do klubu trpělivých přihlásil i Carlos Sainz.

„Řekl jsem, že chci mít svou budoucnost vyřešenou před prvním závodem nové sezóny, ale asi si dokážete představit, že došlo ke změně plánu. Myslím si, že to bude delší proces,“ řekl rodák z Madridu.

„Přede mnou jsou nejdůležitější tři nebo čtyři roky mé kariéry. Musím se tedy ujistit, že budu ve správný čas na správném místě. Chci si být jistý, že další destinaci si vyberu správně. Dopřeji si proto nějaký čas na rozmyšlenou, vyslechnu si a podívám se na všechny možnosti, abych při svém konečném rozhodnutí byl klidný, že jsem si dopřál dostatek času a získal všechny informace,“ řekl Sainz.

To vše by se mělo odehrávat během jedné z nejdůležitějších sezón v kariéře španělského závodníka. Nezapomeňme, že stále je pilotem Ferrari a má před sebou 24 velkých cen, přitom jak sám řekl, na trhu je aktuálně „mnoho možností“. Carlos chtěl mít podepsáno ještě před startem sezóny právě proto, aby se mohl soustředit jen na závodění. To však nyní nebude možné.

„Myslím si, že je možné úplně oddělit jednu věc od druhé. Mám dobrý manažerský tým, který se o to postará. Plně se tedy soustředím, abych začal sezónu co nejlépe. Do své rychlosti vložím veškeré své úsilí. Vše ostatní se vyřeší samo postupem času,“ řekl Sainz.