logo F1live.cz

Neptejte se mě na nic do ukončení vyšetřování, vzkázal Marko

Christian Horner a Helmut Marko
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 2. 2024

Čtvrtek, 15. února, měl být dnem představení nového monopostu Red Bullu. Místo toho bude dnem Christiana Hornera. Vyšetřovaný šéf týmu by se podle medializovaných informací měl objevit na veřejnosti poprvé od zahájení interního vyšetřování – zdroje se rozcházejí v tom, co vlastně udělal, ale podle nejčastějších verzí buďto sexuálně obtěžoval kolegyni, nebo zneužíval svoji moc na pracovišti. Uvidíme tam i Helmuta Marka, který se jen zřídka odmítne bavit s novináři na jakékoli téma.

Na představení Red Bullu nebude chybět ani Helmut Marko. Ten má v kapse novou tříletou smlouvu a v následujících třech sezónách neplánuje zpomalit své pracovní nasazení. Dokonce i on se ocitl uprostřed spekulací, které zahalily Red Bull v době vyšetřování Christiana Hornera.

Rodák z Grazu je obvykle velmi přístupný novinářům, ale o šéfovi stáje se odmítá bavit, což jen potvrzuje, že situace je skutečně vážná. „Na toto téma vám nemohu nic říci. Do ukončení vyšetřování, nebo dokud nebudeme znát jeho výsledek, ode mě nic neuslyšíte. Proces nadále probíhá. Doufám, že turbulence se nám podaří rychle dostat pod kontrolu. Naštěstí, naše auto je hotové a velmi dobře připravené,“ řekl Marko ve svém pravidelném rozhovoru pro OE24.

Přestup Hamiltona je lepší než Netflix

Rozhovor se tak musel věnovat jiným tématům. Naštěstí, nebylo jich vůbec málo. Kromě vyšetřování Hornera tu stále máme přestup Lewise Hamiltona do Ferrari. Ten byl pro všechny, stejně tak pro Marka, „obrovským překvapením“.

„Je to sportovní senzace, zvláště to načasování. Jednoho by zajímalo, jak k tomu došlo. Ferrari ve druhé polovině minulé sezóny předehnalo Mercedes a McLaren byl také rychlejší. Možná si Hamilton uvědomil něco, o čem vnější svět ještě neví,“ konstatoval s ironií poradce Red Bullu.

„Pro nás se tím nic nemění, možná kromě skutečnosti, že to oslabí Mercedes. Ještě se dozvíme, zda to posílí Ferrari. Celkově to má neuvěřitelný vliv na ceny akcií. Je skvělé, že se něco děje,“ řekl Marko.

Nesmíme přitom zapomenout, že Hamiltona čeká ještě celá jedna sezóna v Mercedesu. „To je pravda. Za normálních okolností v takové situaci už více myslíte na nový tým. Mercedes nemůže dovolit Hamiltonovi podílet se na významných inovacích, protože by je přirozeně vzal s sebou. Je to skvělé pro sport, lepší než Netflix,“ ušklíbl se Marko.

Související zprávy