logo F1live.cz

Vyšetřování vyvolalo ohlasy uvnitř týmu, přiznal Horner

Christian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár16. 2. 2024

Šéf Red Bullu Christian Horner přiznal, že vyšetřování jeho osoby kvůli údajnému zasílání nevhodných obrázků podřízené, bylo v týmu z Milton Keynes po dobu několika dnů hlavním tématem a vyvolalo „určité ohlasy“. Interní krize je však již údajně zažehnána, rakouský celek je jednotný a soustředí se na výzvy, které ho čekají v roce 2024.

Christian Horner je v čele Red Bullu od jeho vzniku v roce 2005, ale po dlouhých devatenácti letech si možná brzy bude nucen sbalit kufry. Šéf “červených býků” totiž údajně posílal nevhodné zprávy své podřízené, za což v současnosti čelí vyšetřování.

Jak se kauza „Horner“ nakonec rozuzlí, zatím říci nelze. Jedno je však jisté: Britovo vyšetřování vyvolalo ohlasy napříč celou Formulí 1, včetně samotného Hornerova působiště Red Bullu.

„Vyšetřování vyvolalo ohlasy uvnitř týmu, ale tým je stále soudržný. Vše funguje jako obvykle,“ nechal se slyšet Horner pro Motorsport.com. „Tým se již plně připravuje na nadcházející sezónu a vypadá to, že je ve velmi dobré kondici.“

„Plně se soustředíme na závodění. Těšíme se na příští týden na předsezónní testy v Bahrajnu a to, že uvidíme na trati RB20. Všichni se v současnosti soustředíme jen na jedno: nové auto. V tomto jsme na jedné lodi.“

A co Hornerovo vyšetřování? Snad bere celou kauzu „lodivoda“ Red Bullu na lehkou váhu? Samozřejmě, že ne. Brit je ve vyšetřování plně spolupracující, ale prioritu před svou budoucností dává té týmové.

„Probíhá vyšetřování, se kterým jsem plně spolupracující a na jehož rozuzlení plně spolupracuji. To je však sekundární. Prioritou je co nejlépe se připravit na nadcházející sezónu,“ doplnil Horner.

Související zprávy