logo F1live.cz

Máme slušné auto, říká Ricciardo

Daniel Ricciardo
© Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 2. 2024

Tohle jsou tři dny, kdy pomalu odhalíme první odpovědi na otázky, o kterých diskutujeme již od konce minulé sezóny. Tým dosud známý jako AlphaTauri vstupuje do nového roku jako jeden z černých koní. Očekávala se kopie loňského Red Bullu a útok na pět nejlepších týmů minulé sezóny. Na to první to zatím nevypadá, na to druhé ano.

V první den testů se představili oba piloti týmu, který je dnes známý pod názvem Visa Cash App RB. Oba se po skončení svých směn drželi v nejlepší pětce. Júki Cunoda odcházel na oběd jako celkově pátý, Daniel Ricciardo se večer dokonce posunul ještě o jednu příčku výše, když překonal Lance Strolla.

Vypadá to tedy na hladký a kvalitní úvod. Dvojnásobně to platí, když si pomyslíme, že Australan se nevyhnul chybám a přitom byl asi jen stotinku za Carlosem Sainzem. Samozřejmě, tyto rozestupy musíme brát s velkou rezervou a opatrný byl při svých hodnoceních i sám Ricciardo.

„Myslím, že na začátku sezóny musíme být trochu opatrní,“ řekl rodák z Perthu. „Řekl bych, že v této sezóně budeme cíliť k čelu středu pole. Myslím si však, že momentálně jsme někde ve středu pole, ne na jeho čele. Nejsem si jistý, jestli už jsme vpředu, ale určitě je to náš cíl.“

„Vím, že někteří lidé jsou z našeho týmu před startem sezóny nadšení, ale já chci být trochu opatrnější. Máme slušné auto, ale ještě nás čeká hodně práce,“ dodal Ricciardo.

Ten se loni předsezónních testů nezúčastnil a vše sledoval z „lavičky náhradníků“ jako rezervní pilot Red Bullu. Nyní má příležitost se s autem seznámit od samého začátku a vstoupit do otevřeného boje o sedačku v hlavním týmu. Helmut Marko již naznačil, že by to mohlo být mezi ním a Sergiem Pérezem.

„Byl to příjemný první den a mohu jít spát celkem spokojený, že jsem opět pilotoval monopost Formule 1. Jelikož jsme vyrazili na trať trochu pozdě, řekl bych, že náš den byl trochu uspěchaný. Neměli jsme tak příliš čas se ohlížet zpět a hodně diskutovat o změnách nastavení,“ řekl Ricciardo.

„Ve čtvrtek ráno bude zpátky v autě Júki. Pokusíme se mu před druhým dnem dát co nejvíce informací,“ dodal australský závodník.

Související zprávy