logo F1live.cz

Ricciardo: Měl jsem pocit, že moje rychlost je rapidní

Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 4. 2024

Daniel Ricciardo konečně neopouštěl velkou cenu jako ten pomalejší a kritizovanější z jezdců stáje RB. I když nezapsal nijak ohromující výsledek, jelikož jeho závod předčasně ukončil Lance Stroll, určitě nemusí v těchto dnech číst kritické hlasy na svou adresu. Samotný Australan je ze svého výkonu nadšený, i když v Číně by zřejmě na body nedosáhl.

Ricciardo měl za sebou v okamžiku nárazu jen jednu zastávku v boxech, když přezul na další sadu středně tvrdých pneumatik. To znamenalo, že kdyby v závodě pokračoval, musel by zastavit ještě jednou, protože nesplnil pravidlo o nasazení dvou odlišných směsí pneumatik. Tato strategie se neukázala jako nejvýhodnější a je vysoce nejisté, zda by mu to stačilo na desátého Nica Hülkenberga.

„Závod byl jako jojo. Všichni se rozhodli zastavit brzy, takže my jsme náš stint natáhli,“ řekl Ricciardo. „Když jsme obuli druhou sadu středně tvrdých pneumatik, byli jsme na tom dobře. Vím, že jsme pokračovali jen pět nebo šest kol, ale měl jsem pocit, že mám rapidní rychlost.“

„Pneumatiky na tom byly stále velmi dobře, proto jsme znovu nepřezuli a raději jsme zvolili pozici na trati. Na konci závodu jsme chtěli obout měkké gumy a vypadalo to velmi dobře. Samozřejmě rychle to skončilo zklamáním a frustrací. Když se však o něco později ohlédneme zpět, označíme to za dobrý víkend,“ řekl Ricciardo.

Ten se konečně dočkal víkendu, ve kterém zanechal lepší dojem než jeho týmový kolega Júki Cunoda. Australan dostal před závodem v Číně nové šasi, což bylo čistě preventivní opatření, ale Daniel vnímal pozitivní změnu. „Od začátku jsem měl lepší pocit a všechno šlo hladčeji,“ prohlásil Ricciardo.

„Nechci teď skákat a křičet, že rozhodně je za tím výměna šasi. Z nějakého důvodu mi však se starým kusem něco nesedělo. Rád bych o pět velkých cen později řekl, že toto rozhodnutí znamenalo obrat v mé sezóně a setřásl jsem to ze svých ramen. V Miami, Imole a dalších závodech uvidíme, jak to bude pokračovat,“ dodal Ricciardo.