logo F1live.cz

Horner si přeje, aby se jeho vyšetřování uzavřelo co nejdříve

Christian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 2. 2024

Titul nejrychlejšího auta předsezónních testů si nepochybně odnesl Red Bull RB20 a titul nejnápadnějšího muže testů rozhodně patří Christianu Hornerovi. Ten se v posledních třech letech rád ukazoval, poskytoval rozhovory a užíval si nemalou pozornost, ale ve zprávách z Bahrajnu se objevoval téměř jen na špionážních fotografiích.

Čekali jsme novinky ohledně vyšetřování šéfa Red Bullu, na kterého se v Bahrajnu měla snést veškerá pozornost. Nuže, nestalo se. Horner má o celé věci zakázáno mluvit a zvládl to na jedničku. Prakticky nic nového jsme se nedozvěděli a nezbývá nám nic jiného, než čekat na závěry nezávislého vyšetřování, které by podle některých zdrojů měly být známy ještě před prvním závodem sezóny.

„Je mi to opravdu líto, ale nemohu se vyjádřit k procesu ani časovému rámci,“ řekl omluvně Horner novinářům v Bahrajnu. „Myslím si, že každý by chtěl znát závěr co nejdříve, ale o tomto procesu opravdu nemohu mluvit.“

To je v podstatě vše, co řekl šéf Red Bullu oficiální cestou. Vyjadřovat se tak mohli jen ostatní, kteří nemají s předmětným vyšetřováním nic společné. Nezapomněli však světu a Formuli 1 připomenout, že ve hře je dobré jméno všech, nejen Red Bullu.

„Obvinění jsou mimořádně vážná,“ řekl generální ředitel McLarenu Zak Brown. „McLaren si klade za povinnost, že všichni muži a ženy, kteří pro nás pracují, musí dodržovat ty nejvyšší standardy rozmanitosti, rovnosti a inkluze, které jsou pro nás, naše partnery a všechny ve Formuli 1 mimořádně důležité.“

„Zdá se, že společnost Red Bull zahájila vyšetřování. My předpokládáme a zároveň doufáme, že bude postupováno velmi transparentním způsobem, jak to řekla i FIA a Formule 1. Musí to řešit rychle, protože si nemyslím, že právě takové titulky F1 v tuto chvíli chce nebo potřebuje,“ uvedl Brown.

Související zprávy