logo F1live.cz

Red Bull neprošel zkouškou transparentnosti. Horner: Nemohu vám nic říct

Christian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 2. 2024

Výzvy na transparentnost byly marné. Red Bull uzavřel interní vyšetřování šéfa a generálního ředitele svého týmu Christiana Hornera s tím, že šéf stáje je čistý a více se k tomu nikdo nebude vyjadřovat. V současnosti tak víme jen to, že Horner něco udělal, čelil vyšetřování a to ho nakonec očistilo. Nic víc.

Vše ostatní zůstalo v rovině spekulací. Média informovala o obtěžování na pracovišti, jehož obětí měla být zaměstnankyně týmu. Toto obtěžování přitom mělo mít sexuální podtext. Oficiálně však nevíme ani to, jestli šlo skutečně o zaměstnankyni a jestli Horner skutečně udělal něco sexuálního charakteru.

Red Bull uzavřel celou záležitost ještě před prvním bahrajnským tréninkem a teď zřejmě doufá, že dění na trati pošle celou kauzu do zapomnění. Společnost celou věc komunikovala způsobem, který smrdí snahou vše ututlat. Veřejnost doufala, že jí bude vše objasněno – koneckonců, ve svých prohlášeních to žádali i šéfové F1, FIA a týmů –, ale to se nestalo.

V tom samém duchu se nese i první veřejné vyjádření Christiana Hornera, které poskytl reportérovi britské Sky Craigovi Slaterovi přímo v bahrajnském paddocku. Dozvěděli jsme se z něj však jen to, jak je možné odpovědět na stejnou otázku třikrát zcela odlišným způsobem. „Jsem jen rád, že celý proces skončil. Samozřejmě, nemohu to dále komentovat. Nyní se velmi soustředím na velkou cenu a sezónu, která je před námi. Pokusíme se obhájit oba naše tituly,“ řekl Horner.

Slater se však nedal a položil další otázku: myslí si šéf Red Bullu, že tímto je celá kauza uzavřena? „Nemohu vám poskytnout žádný další komentář. Celý proces proběhl a závěry jsou známé, takže asi tak…“ řekl Horner.

Slater to zkusil i potřetí a tentokrát z opačné strany: lituje Christian, že se to celé probíralo na veřejnosti? „Opět, jak jsem řekl, obávám se, že vám nemohu poskytnout žádný další komentář k tématu. Jsem rád, že jsem tady v Bahrajnu a tým se soustředí na sezónu, kterou má před sebou,“ odbyl dotazujícího se reportéra šéf Red Bullu potřetí.

Na závěr ještě padla otázka, jestli je tým po celé této bouři nadále jednotný. Horner při odpovědi neváhal. „Tým nikdy nebyl silnější,“ prohlásil.

Velmi podobně proběhl rozhovor na toto téma s Helmutem Markem pro německá média. „Nebyl jsem do toho zapojen. Nemohu a nechci to komentovat,“ odkázal Rakušan.

Související zprávy