logo F1live.cz

Wolff doufal v bahrajnské kvalifikaci v lepší výsledek

George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 3. 2024

Mercedes ve čtvrtek v Bahrajnu ukázal zuby. Ačkoliv výsledky volných tréninků nejsou ve Formuli 1 tak důležité, do nemalé míry je musíte brát vážně. I v pátek se potvrdilo, že monopost W15 je třeba vnímat jako seriózní hrozbu. Na tyto výkony navázal Mercedes i v kvalifikaci, ačkoliv podle slov šéfa stáje Tota Wolffa není celkový výsledek úplně podle jeho představ.

Mercedes bude hrozit především v závodním tempu. V posledních dvou letech jsme si zvykli sledovat Ferrari v kvalifikaci a potom ho v závodech odpisovat. V Mercedesu byla situace úplně opačná. S ohledem na potenciální přednosti monopostu W15 působí třetí místo George Russella velmi slibně. I při pohledu na deváté místo Lewise Hamiltona však byl Toto Wolff po skončení kvalifikace trochu zklamán.

„Myslím si, že třetí místo je ok, ale mysleli jsme si, že budeme mít o něco lepší tempo,“ řekl šéf Mercedesu pro televizi Sky po skončení kvalifikace. „Za pole position jsme zaostali o tři desetiny. Ve čtvrtek to vypadalo lépe, ale auto jsme dostali do ideálního okna před závodem – aspoň v to doufáme.“

„Rozestupy jsou opravdu těsné, ale doufal jsem v něco víc. Když se vám podaří dostat pneumatiky do ideálního okna, přinese vám to dvě desetiny a jste hned ve hře,“ dodal Wolff.

Mercedes tedy podle Totových slov obětoval část ze své kvalifikační výkonnosti ve prospěch závodního tempa. To zní před zhasnutím červených světel více než zajímavě a hlavně George Russella bychom měli pozorně sledovat, zatímco Lewis Hamilton to bude mít po startu z devátého místa dost náročné.

„Myslím si, že k dnešnímu výkonu přispěly změny v nastavení. Na začátku kvalifikace jsme si říkali: ‚Aha, ubrali jsme příliš mnoho kvalifikační výkonnosti.‘ Obětovali jsme ji však ve prospěch sobotních závodů. Nakonec jsme to však s Georgem zvládli celkem dobře. V závodě by to mělo být lepší, ale stále se jen učíme,“ řekl Wolff.

Související zprávy