logo F1live.cz

Krack vychválil „excelentního“ Strolla: Skvělé tempo a management pneumatik

Lance Stroll
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 3. 2024

Lance Stroll bývá obvyklým terčem vtipů fanoušků, kteří ho za jeho chování i jeho výkony posílají pryč z Formule 1. Syn majitele Aston Martinu si však po Bahrajnu zaslouží velkou pochvalu. Kanadský závodník se po nezaviněné kolizi s Nicem Hülkenbergem ocitl na chvostu startovního pole, ale nakonec dokázal získat jeden bod, za co si od svého šéfa Mikea Kracka vysloužil velkou pochvalu.

Po Bahrajnu jsme Strolla velmi chválili i loni, kdy kanadský závodník po pádu z kola závodil se zlomenými zápěstími. Dokázal přitom zdatně sekundovat nejlepším a posbírat velké body. Minimálně od svého šéfa Mikea Kracka sbíral pochvaly i v roce 2024. „Odvedl excelentní, opravdu excelentní, práci,“ prohlásil Lucemburčan.

„Jeho poslední stint trval 30 kol. Něco takového nikdo jiný nedokázal. Mohli jste vidět, že ostatním už umíraly pneumatiky. Byl to tedy opravdu skvělý výkon. V takových situacích nemáte příliš na výběr. Když jste na chvostu pole, musíte dostat své auto z provozu,“ řekl Krack.

„Přesně to jsme se pokusili a rychle jsme se posunuli dopředu. Na konci to bylo už jen o tom, zda přežijí pneumatiky. Myslím si, že se nám to podařilo díky skvělé jízdě, skvělému tempu a managementu pneumatik ze strany Lance. To nám nakonec umožnilo získat bod,“ uvedl Krack.

V obecném nadšení z výkonu kanadského závodníka však nesmíme zapomenout, že tempo Aston Martinu nebylo nijak okouzlující. Takto loni byl Fernando Alonso nejbližším pronásledovatelem Maxe Verstappena, v tomto roce na Holanďana ztratil 74 sekund. Je proto jasné, že Aston Martin, který nemálo zaostává i za McLarenem, potřebuje udělat krok vpřed.

„Vidíme, jaký nás čeká vývoj a je pro nás povzbudivý. To mi dodává sebevědomí,“ říká Krack. „Do Džiddy přivezeme drobná vylepšení, která pomohou autu. Doufáme, že se nám podaří přiblížit. Uvidíme, zda Fernando dokáže zajet další fantastické kolo, které nám pomůže dostat se na startu více dopředu.“

Šéf Aston Martinu také dostal otázku, zda mohou soupeři v této sezóně dohnat Red Bull. „Nemohu to předpovědět. Máme před sebou 24 závodů a loni jsme viděli, že můžete pokročit a dohnat. Neřeknu tedy, že je třeba vypnout televizor.“

„Myslím si, že každý bude tlačit na pilu. Máme kolem sebe několik skvělých týmů, takže by mě nepřekvapilo, kdyby některý z nich dohnal své soupeře a předvedl skvělý vývoj. My momentálně nebojujeme s Red Bullem, snažíme se vyzvat ty před námi, Mercedes a McLaren. To je první mezera, kterou musíme zavřít,“ řekl Krack.

Související zprávy