logo F1live.cz

Norris dává fanouškům naději: Toto byl vrchol v podání Red Bullu

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala3. 3. 2024

Max Verstappen v Bahrajnu deklasoval konkurenci. Fanoušci by však neměli propadat panice. Vyplývá to ze slov Landa Norrise, který souhlasí s názorem Maxe Verstappena, že ve startovním poli je to těsnější, než se v sobotu zdálo.

Úřadující šampion obul sedmimílové boty a udělal první krok k obhajobě mistrovského titulu získáním pole position a následně dominantním vítězstvím. K němu se dovezl stylem start-cíl, na který jsme si už loni zvykli.

Verstappenův výsledek na první pohled vyvolává obavy z toho, dokud bude trvat jeho neohrožené kralování, ale podle Landa Norrise to nebude tak zlé. Právě jsme viděli maximum toho, co Red Bull dokáže.

“Myslím, že všichni jsou si blíže. Podle mě to pro Maxe nebylo tak snadné,” uvažoval během rozhovoru pro Sky Sports F1 Lando Norris. “Hlavně v takový den chcete mít dobré auto na závod, které je šetrné k pneumatikám a je rychlé. Myslím, že toto je v podání Red Bullu takřka maximum.” V sobotu červeným býkům všechno zapadlo do sebe, více se momentálně udělat nedá.

“Doufám, že na některých místech budeme blíže. Na jiných se stále budeme trápit, ale myslím si, že všechno je těsnější. Mercedes, Ferrari, Astony, my – dnes z nějakého důvodu možná ne Aston – ale všichni jsou si blíže. Podle mě je to dobré znamení pro všechny diváky,” uklidňuje 24letý Brit.

Dva velké kroky

Norris také odmítá tvrzení, že by byl Red Bull “na jiné planetě”. “Nebyl, Carlos neztratil tolik,” kontroval okamžitě. “Red Bull měl vždy dobré závodní tempo. Na této trati musíte být šetrní k pneumatikám, protože je abrazivní. Ferrari odvedlo dobrou práci, ale Ferrari je tu vždy silné, je mu to charakteristické.”

“Je jasné, že (Red Bully) jsou stále vpředu, ale podívejte se na pátek, tehdy to tak jasné nebylo. Myslím, že Charles zajel nejrychlejší kolo,” připomněl nestandardní kvalifikaci, ve které nevyhrál nejrychlejší muž dne. “Takže oni možná budou moci bojovat mezi sebou, což bude fajn pro všechny.”

“Red Bull je stále silný a dominantní v závodní rychlosti, Max je dominantní. Mezi námi a Ferrari je jeden velký krok, a pak mezi Ferrari a Red Bullem další,” pustil se do počítání Norris.

Insideři v paddocku avizují, že McLaren by měl přibližně po prvních pěti závodech představit velký balík vylepšení, který by jeden z těchto zmíněných kroků mohl překlenout. Druhý krok by mohla nabídnout vhodná trať.

“Potřebujeme udělat dva velké kroky, ale začít jedním bude dobré,” dodává Norris. “Je možné udělat ten krok k Maxovi? Pro Ferrari ano. Na určitých tratích se nám to podaří, na jiných ne, zatímco budeme měnit některé věci.”

Související zprávy