logo F1live.cz

Horner nepochybuje o svém setrvání v čele Red Bullu: Když mě neodvolali dosud…

Christian Horner
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala6. 3. 2024

Christian Horner se v posledních týdnech „těšil“ pozornosti médií jako nikdo jiný – ne však v pozitivním slova smyslu. Brit čelil internímu vyšetřování pro údajné sexuální obtěžování, kterého se měl dopustit vůči jedné ze svých zaměstnankyň. Přestože Red Bull šéfa stejnojmenného týmu prozatím neodvolal, kauza vyvolává i nadále plno otazníků a budoucnost Hornera v řadách „červených býků“ visí na vážkách – ačkoli on samotný o svém setrvání na čele týmu z Milton Keynes ani v nejmenším nepochybuje.

Horner byl po více než měsíčním interním vyšetřování zbaven obvinění a nepřišel tak o pozici šéfa týmu. Přestože se kauza formálně uzavřela, nemá Brit ani zdaleka vyhráno. Odchodem z Milton Keynes v případě Hornerova setrvání údajně vyhrožují jak Adrian Newey, tak Helmut Marko a Max Verstappen, což by de facto znamenalo rozklad nejúspěšnějšího celku posledních let.

Mnohem jednodušším řešením by proto bylo, kdyby z Red Bullu odešel Horner. Brit samotný však nad odchodem neuvažuje a je skálopevně přesvědčen o tom, že z pozice šéfa týmu odvolán nebude.

„Pokud by mě chtěli odvolat, už bych tu nebyl,“ vyslovil se „lodivod“ Red Bullu, který následně uvedl, že tým zůstává pod jeho vedením jednotný a není nic pravdy na informacích, které se šíří v médiích. „Jsme velmi silným týmem, který se těší obrovské podpoře fanoušků a stejně tak skvělých partnerů a akcionářů. Pokud bychom nebyli jednotní, nic z toho, co se nám podařilo, bychom nedokázali.“

Otázkou také zůstává, zda by byli Newey, Marko a Verstappen ochotni odejít v tom nejlepším. Přestože jsou neshody panující v Red Bulle očividné, rakouský celek i nadále neohroženě kraluje startovnímu poli. Potvrdil to na nedávném závodě v Bahrajnu, kde zaknihoval double.

„Za tento výsledek patří jedno velké poděkování všem mužům a ženám v Milton Keynes, kteří během zimy nesmírně tvrdě pracovali a přijeli s dalším skvělým autem,“ poznamenal Horner. „Designéři a tím jako celek odvedl skvělou práci. Rozhodně neusnuli na vavřínech.“

„Všichni se neustále usilovali posouvat hranice. Výsledkem je řada inovativních nápadů na autě, které vděčí za svou podstatu sice RB19, ale za zbytek silnému vývoji,“ uzavřel Horner.

Související zprávy