logo F1live.cz

Rozhodně mám v úmyslu zůstat v tomto týmu, prohlásil rezolutně Verstappen

Max Verstappen
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 3. 2024

Maxa Verstappena v posledním týdnu obklopil mrak spekulací. Po velmi ostrých vyjádřeních jeho otce Jose na adresu Christiana Hornera a jeho velmi nápadných fotografiích ve společnosti Tota Wolffa začala média vážně uvažovat o spojení trojnásobného šampiona s Mercedesem. Ty však, alespoň zatím, zametl ze stolu sám Max Verstappen.

Čekali jsme, zda Holanďan přijde na tiskové konferenci před startem Velké ceny Saúdské Arábie s nějakým jednoznačným stanoviskem nebo zvolí další vyhýbavou odpověď, jako například při komentování ságy okolo Christiana Hornera. Zatím se zdá, že Jos Verstappen svými velmi výbušnými vyjádřeními pro britská média mluvil jen za sebe, ne za svého syna.

„Samozřejmě, že přesně takový byl úmysl při podpisu. Proto jsme s tímto týmem podepsali tak dlouhou smlouvu,“ odpověděl Verstappen na otázku, zda má jistotu, že svou smlouvu s Red Bullem, která má vypršet až po sezóně 2028, skutečně dodrží. „Samozřejmě, že důležitý je také výkon monopostu po roce 2026, který je s novými pravidly trochu otazník.“

„To jsem však při podpisu věděl. Také vím, co pro mě a mou kariéru tento tým udělal. Takže ano, mým úmyslem je rozhodně zůstat s tímto týmem, protože si to užívám a jsem zde také velmi spokojený. Pokud budeme podávat takovéto výkony, není důvod k odchodu,“ prohlásil Verstappen jednoznačně.

Šéf Mercedesu Toto Wolff se na toto téma vyjádřil trochu nekonkrétně. Na jedné straně řekl, že vše je možné, na druhé přiznal, že nejlepší jezdci chtějí být v nejlepším autě a nejlepší auto má momentálně Red Bull. Jeho slova přitom znějí velmi podobně jako ta Maxova, který nemá důvod k odchodu, když vyhrává.

Zajímavé však je – a možná je to drobná „návnada“ médiím nebo dokonce Mercedesu –, že Verstappen úplně nevyloučil přestup. „Myslím si, že nikdo by nikdy neřekl, že Lewis přestoupí do Ferrari,“ konstatoval s úšklebkem Max.

„Člověk nikdy neví, co vám život připraví, nebo co se kolem vás stane, nebo co vás ovlivní při vašem rozhodování. Nikdy tedy nemůžete se stoprocentní jistotou tvrdit, že to tak bude. Takový je můj životní přístup. Zároveň však platí, že na to příliš nemyslím. Jsem velmi uvolněný a jsem velmi spokojený v tomto týmu. Máme výkon, takže nemám žádný důvod k odchodu,“ řekl bez obalu Verstappen.