logo F1live.cz

Leclerc nebyl spokojený s autem: Očekával jsem lepší pocit

Charles Leclerc
© Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 3. 2024

Charles Leclerc odstartuje z první řady již posedmé v řadě. To je vzhledem na dominanci Red Bullu pozoruhodný výsledek. Ztráta Ferrari v kvalifikaci vypadala být poměrně vysoká, když tři desetiny na kolo bychom očekávali spíše v závodním tempu, ale pilot stáje Charles Leclerc vysvětlil, že jeho monopost SF-24 nebyl v nejlepší formě.

Od monackého závodníka se očekával další útok na pole position a poté odpadnutí v závodním tempu. Zatím to však vypadá na reprízu Velké ceny Bahrajnu, kdy Leclerc startoval z prvního řadu a poté od prvního kola sledoval, jak Max Verstappen mizí v dálce. Uvidíme, co nás čeká tentokrát, ale Charles po skončení kvalifikace avizoval, že něco nebylo v pořádku.

„Start z první řady je dobrý, ale dnes jsem v autě nenabyl ten správný pocit. Z nějakého důvodu nebylo na čerstvých pneumatikách na svém místě. Doufám, že v sobotu to bude lepší,“ řekl Leclerc na tiskové konferenci po skončení kvalifikace.

„Z nějakého důvodu bylo auto velmi přetáčivé a zadní pneumatiky nebyly připravené. Ve třetí části kvalifikace jsme proto zkusili něco odlišného. Rozhodli jsme se pro přípravné kolo, což nám však vůbec nepomohlo. Pak ve druhém pokusu se mi podařilo vše poskládat a podle mě se už nedalo příliš zrychlit. Ve srovnání s včerejškem však dnes nebyl pocit v autě takový, jaký jsem očekával,“ přiznal Leclerc.

Z útoku na pole position tak nakonec nic nebylo. Pocit v kokpitu však Charlesovi vadil mnohem více než celkový výsledek. „Spíše než lepší pozici na startu jsem očekával lepší pocit a vyvážení. Dnes jsem to však nedostal, což určitě znamenalo zhoršený výkon na trati. Max však zajel skvělé kolo a dnes byli prostě silnější. My se musíme vrátit do práce a pochopit, co se stalo v kvalifikaci při prvním měřeném pokusu,“ vzkázal monacký závodník.

A jaká jsou jeho očekávání před sobotním závodem? I když je Leclerc věčný optimista a doufá v nejlepší možný výsledek, Ferrari rozhodně nebude favoritem na postup vpřed. Spíše se od Charlese podobně jako v Bahrajnu očekává defenzivní jízda. „Jsem vždy optimista a pokusíme se ze sebe vydávat maximum. Red Bull má za normálních okolností převahu a jejich závodní tempo je lepší než kvalifikační. Při pohledu na dnešní rozestupy bude náročné dostat se na nejvyšší stupínek. Jako vždy však ze sebe vydám to nejlepší,“ vzkázal monacký závodník.

Související zprávy