logo F1live.cz

Rysuje se další přestup na trase Mercedes – Ferrari? Sainzův tým jednal v Džiddě s Totem Wolffem

Carlos Sainz
© Ferrari Media
Tomáš Masár
Tomáš Masár14. 3. 2024

To, že Lewis Hamilton po skončení aktuální sezóny přestoupí do týmu z Maranella, je známá věc. Kdo však zaujme Britovo místo v garáži „stříbrných šípů“ prozatím známo není. Podle italského Corriere dello Sport je hlavním kandidátem na nahrazení Brita Carlos Sainz, jehož manažerský tým se měl v saúdskoarabské Džiddě setkat s Totem Wolffem a jednat s ním o navázání spolupráce.

Ferrari se pro rok 2025 rozhodlo nahradit Carlose Sainze Lewisem Hamiltonem. Španěl si tak bude muset shánět nové angažmá a o tom, kde přesně zakotví, ještě formulová veřejnost obeznámena nebyla.

Sainz je dlouhodobě spojován s přestupem do Audi, ale závodníkův otec byl v posledních týdnech zahlédnut v garáži Red Bullu. Nejnověji se Španělova pozornost a pozornost jeho manažerského týmu měla zaměřit na místo v Mercedesu.

Corriere dello Sport uvádí, že Sainzův manažerský tým sestávající ze závodníka otce a bratrance Carlos Oñora zavítal během víkendu v Saúdské Arábii do hospitality Mercedesu, kde se setkal s Totom Wolffem s cílem informovat se, zda má německy tým zájem o španělského závodníka, nebo ne. Italský deník popsal schůzku jako „poměrně dlouhou“. O tom, že k utkání skutečně došlo a nejedná se pouze o jakýsi výmysl médií, svědčí níže přiložené video.

Za snad největší aspiranty na nahrazení Hamiltona v Mercedesu jsou v současnosti považováni závodník Formule 2 Andrea Kimi Antonelli a zmiňovaný Sainz. Kromě Itala se Španělem se tým z Brackley rozhlíží po Maxu Verstappenovi, který by mohl opustit Red Bull v důsledku „zhoršující se týmové atmosféry“.

Nizozemcův odchod z Red Bullu je však z kategorie nanejvýš nepravděpodobných, ale ten byl koneckonců i Hamiltonův přestup do Ferrari. Ne nadarmo se říká: „Nikdy neříkej nikdy“ – v případě Formule 1 to zřejmě platí dvojnásobně.