logo F1live.cz

Wolff nechce vyvíjet na svůj tým větší tlak: Změnil jsem svou mentalitu

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 3. 2024

Mercedes to nezvládl potřetí v řadě. V podstatě se dá říci, že potřetí v řadě postavil horší monopost než Ferrari. Jistě, loni tým kolem Tota Wolffa získal o tři body více než Scuderia, ale ta ztratila mnohem více bodů vlastními chybami, špatně zvolenými strategiemi a problémy se spolehlivostí, které nesouvisí s čistou rychlostí. Mercedes je tak i v roce 2024 tam, kde byl loni a předloni. Wolff však nepochybuje, že jeho tým se z toho dostane.

Vše se jeví zvláště povědomě. Mercedes má více otázek než odpovědí a nenachází zisky tam, kde by podle počítačů a simulací měly být. Podle Wolffa je však v tuto chvíli nejdůležitější nevyvíjet na tým větší tlak, protože podle jeho slov rozhodně netrpí nedostatkem vůle či motivace.

“Změnil jsem svou mentalitu,” prohlásil šéf Mercedesu, kterého cituje Motorsport.com. “Nemyslím si, že dodatečný tlak na nás všechny to zlepší. Podle mě máme problém s fyzikou, není to o nedostatku snahy, špatné mentalitě, motivaci nebo energii. To všechno máme a já cítím vzrušení v naší organizaci.”

“Když dosahujeme jako závodníci tak neuspokojivé výsledky, cítíme se sklesle, ale snažíme se to změnit díky správné motivaci do nového týdne. Proto věříme, že to můžeme obrátit; věříme, že naše organizace se z toho dokáže vyhrabat. Jsem si stoprocentně jistý, že to dokážeme,” prohlásil Wolff odhodlaně.

Rodák z Vídně tvrdí, že ačkoliv se výkony na trati zdají být podobné jako v předchozích sezónách, problémy monopostu jsou tentokrát úplně jiné, protože pochopení celkového konceptu se za ten čas zásadně posunulo. Věří však, že všechny zkušenosti, které tým získal při řešení předchozích problémů, mu pomohou najít cestu ven.

“Je to jiný druh důvěry, kterou mám v tuto partu,” prohlásil Wolff. “V určité fázi v podstatě zaškrtáváte všechna políčka při řešení neznámých proměnných. V současné situaci je docela jasné, kam to směřuje. Je to jen můj pocit, ale podle mě to vyřešíme.”

“Bude to stačit na poražení Maxe a Red Bullu? Ne, nebude. Alespoň by nám to však mělo stačit na boj o pódia a umístění v přední části startovního pole. Jsem si stoprocentně jistý, že se tam dostaneme,” ujistil fanoušky šéf Mercedesu.