logo F1live.cz

Susie Wolffová podala na FIA trestní oznámení

Toto Wolff a Susie Wolffová
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 3. 2024

Abychom se v těch soudních sporech jednoho dne úplně neztratili. Felipe Massa podal na britském soudu žalobu na FIA, FOM a Bernieho Ecclestona; zaměstnankyně Red Bullu podala na půdě FIA stížnost na Christiana Hornera; a nejnověji chce hledat řešení právní cestou i šéfka F1 Academy Susie Wolffová. Jak se zdá, manželka šéfa Mercedesu hodlá falešné podezření z vynášení důvěrných informací dotáhnout až k soudu.

Na politickém a mocenském poli se toho v posledních měsících odehrálo tolik, že jsme už i zapomněli, jak se Mezinárodní automobilová federace dopustila v zimě nemalého přešlapu, když nepřímo obvinila manžele Wolffovy z vynášení důvěrných informací.

„FIA je vědoma mediálních spekulací, které se soustředí na údajné informace důvěrného charakteru, které člen týmu FOM (Susie Wolffová, pozn. red.) předávala šéfovi týmu F1. Oddělení pro dodržování pravidel FIA se touto záležitostí (v současnosti už) zabývá,“ znělo prosincové prohlášení FIA, které reagovalo na mediální spekulace z ne příliš důvěryhodného zdroje.

Za Wolffovy se následně postavilo všech deset týmů, které současně zveřejnily identická tisková prohlášení plná podpory šéfce F1 Academy. A oheň byl na střeše. FIA pod vedením prezidenta Mohameda bin Sulajema měla na kontě další trapas a hrozily jí nemalé problémy, protože Wolffovi nechtěli nechat celou záležitost jen tak – a ani nenechali.

Ve středu potvrdila manželka šéfa Mercedesu, že se rozhodla podat trestní oznámení na francouzském soudu. „Mohu potvrdit, že jsem 4. března podala trestní oznámení na francouzských soudech v souvislosti s výroky, které o mně vyslovila FIA v prosinci minulého roku,“ uvedla šéfka F1 Academy ve svém prohlášení.

„Ve vztahu k jednání FIA a jejích zaměstnanců v této záležitosti stále nedošlo k žádné transparentnosti ani vyvození odpovědnosti. Cítím, že více než kdy předtím je důležité se postavit, upozornit na nevhodné chování a zajistit, aby se lidé zodpovídali. I když si někteří mohou myslet, že mlčení je zbavuje odpovědnosti, není to tak,“ prohlásila Wolffová.

Související zprávy